ΕΘΝΙΚΑ

Άνθιμος: Με τους Ρώσους τουρίστες σωθήκαμε όχι με τους Τούρκους

Άνθιμος: Με τους Ρώσους τουρίστες σωθήκαμε όχι με τους Τούρκους

"Εμείς οι Έλληνες έχουμε καταλάβει πολύ καλά τι σημαίνει η εφορία! Φόρος εδώ, φόρος εκεί... Δεν υπάρχει άλλος τρόπος; Δεν υπάρχει η λίστα Λαγκάρντ στην Ελβετία; Κανείς δεν την είδε. Χρήματα υπήρχαν όπως είπε και κάποιος πολιτικός"....

Αυτά είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του σήμερα το πρωί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό αγίου Δημητρίου Θεσ/νίκης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος... "Εκάθισε κάτω σταυροπόδι ο ελληνικός λαός γιατί κουράστηκε από αυτήν την διαδικασία" συμπλήρωσε.

Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί στα θέματα που απασχόλησαν την προηγούμενη εβδομάδα για το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών, για τους Τούρκους τουρίστες, τις πινακίδες των οδών της συμπρωτεύουσας στην τουρκική γλώσσα και βεβαίως για τα τουρκικά σχέδια επεκτατισμού!

"Πρόβαλαν κάποιοι τον ερχομό Τούρκων τουριστών λες και ήρθαν Ελβετοί τραπεζίτες" είπε με νόημα. Συνέκρινε δε το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία με αυτό από τη Ρωσία και είπε: "Μη λέτε πως σωθήκαμε με τους Τούρκους τουρίστες. Με τους Ρώσους σωθήκαμε"

Για τις οδούς στα τουρκικά δήλωσε πως είναι αφορμη΄για επανάσταση!

Επίσης αναρωτήθηκε γιατί να επισκευάσουν τα τζαμιά στη Θεσσαλονίκη αφού όπως είπε "εδώ δεν υπάρχουν μόνιμοι κατοικοι μουσουλμάνοι".

Επανέλαβε τη θέση του για να γίνει το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών εκτός της Θεολογικής Σχολής, στην Φιλοσοφική ή στα Παιδαγωγικά τμήματα. "Εγώ πιστεύω πως δεν θα αφήσει ο Θεός να γίνει. Αλλά κι αν γίνει δε θα πάει καλά" σημείωσε και συμπλήρωσε "Γιατί στη Θεσσαλονίκη; Για να έχουν κυριαρχικά δικαιώματα οι Τούρκοι μέχρι εδω;"