ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικά μαχητικά επιτέθηκαν σε αεροσκάφος της ΥΠΑ

Τουρκικά μαχητικά επιτέθηκαν σε αεροσκάφος της ΥΠΑ

Νέα πρόκληση από την Τουρκία- Παραλίγο θερμό επεισόδιο πάνω από τη Μύκονο όταν τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν ελληνικό πολιτικό αεροσκάφος την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποιούσε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 96 Ανωτέρας Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) στη Χίο.

Του Κώστα Τσιτούνα

Σκηνικό έντασης επιχείρησαν να «στήσουν» τούρκοι πιλότοι χθές το απόγευμα, Τρίτη 11/11/2014, όταν «παρενόχλησαν» ελικοφόρο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που πραγματοποιούσε μετεωρολογικές μετρήσεις.

Αμέσως το ελληνικό αεροσκάφος ειδοποίησε τις στρατιωτικές αρχές και τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16 σε μια πολύ επικίνδυνη αερομαχία.

Στη συνέχεια, το αρχηγείο του ελληνικού στρατού με διάβημά του επικοινώνησε με το τουρκικό αρχηγείο οπου εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια από ελληνικής πλευράς.

Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ώρα που συνέβη το περιστατικό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Nίκος Δένδιας πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη σε στρατιωτικές μονάδες στη Χίο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr οι έλληνες επιτελείς προειδοποίησαν τους Τούρκους στρατηγούς πως την επόμενη φορά που θα δημιουργηθεί ανάλογο επεισόδιο τα ελληνικά μαχητικά θα προβούν σε εφαρμογή των κανόνων εμπλοκής.

Τα τουρκικά μαχητικά έθεσαν σε κίνδυνο το αεροσκάφος καθώς πραγματοποιούσαν επικίνδυνους ελιγμούς.

Το όλο θέμα της αποκλιμάκωσης το χειρίστηκε το στρατηγείο της Χίου, ενώ όπως έλεγαν καλά ενημερωμένες πηγές του Πενταγώνου στο newsbomb.gr το θέμα αναμένεται να τεθεί ευθέως και στον Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσει τη στρατηγική των επισκέψεων και των δημόσιων εμφανίσεων στα ακριτικά νησιά προκειμένου να μπει ανάχωμα στην τουρκική προκλητικότητα και να σταλεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

Σχετικές ειδήσεις