ΕΘΝΙΚΑ

Λίντινγκτον: Στις συνομιλίες για το Κυπριακό, να λυθεί και το περιουσιακό

Λίντινγκτον: Στις συνομιλίες για το Κυπριακό, να λυθεί και το περιουσιακό

Στο πλαίσιο της συνολικής λύσης του Κυπριακού εντοπίζει τις καλύτερες συνθήκες για την επίλυση του περιουσιακού η βρετανική κυβέρνηση, όπως είπε σε σχετική αναφορά στη Βουλή των Κοινοτήτων την Τετάρτη (4/2/2015) ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

«Τα θέματα που άπτονται των περιουσιών θα συζητηθούν από αντιπροσώπους της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας κατά τη διάρκεια [της εξέτασης] του σχετικού κεφαλαίου στις διαπραγματεύσεις, υπό τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών», ήταν η απάντηση του κ. Λίντινγκτον.

Όπως πρόσθεσε, «θα εναπόκειται στα εμπλεκόμενα μέρη να αποφασίσουν πότε θα συζητηθούν αυτά τα θέματα ως μέρος της διαδικασίας λύσης και να συμφωνήσουν σε μια λύση».

Ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης κατέληξε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει δυνατά την υπό τα Ηνωμένα Έθνη διαδικασία για μια συνολική λύση, η οποία παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να διευθετηθούν τα σύνθετα θέματα που αφορούν στη διαίρεση της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων ιδιοκτησίας περιουσιών και πρόσβασης».

πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχετικές ειδήσεις