ΕΘΝΙΚΑ

Καμία αλλαγή στη στάση της Γερμανίας για τις πολεμικές επανορθώσεις

Καμία αλλαγή στη στάση της Γερμανίας για τις πολεμικές επανορθώσεις

Καμία αλλαγή στάσης του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δεν υπάρχει, όσον αφορά στο θέμα των αποζημιώσεων προς την Ελλάδα από την περίοδο της κατοχής, τόνισε για μία ακόμη φορά ο Μάρτιν Σέφερ.

«Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο, καμία αλλαγή στη στάση μας», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Εξωτερικών, σχολιάζοντας αναφορά του περιοδικού «Der Spiegel» περί «διάθεσης συμβιβασμού» στο θέμα της ελληνικής διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία.

«Το περιεχόμενο (του δημοσιεύματος) είναι σωστό, αλλά ο τίτλος είναι λάθος. Υπονοεί αλλαγή θέσης και αυτό είναι απλώς λάθος. Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο, καμία αλλαγή στάσης του υπ. Εξωτερικών και της κυβέρνησης. Για τη Γερμανία, ανεξάρτητα από το θέμα της διεκδίκησης επανορθώσεων, είναι σαφές πόσα δεινά υπέστη ο ελληνικός λαός στην κατοχή. Αυτό ήταν και το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Προέδρου Γκάουκ στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σέφερ, σημειώνοντας ότι τόσο το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, όσο και το Εργαστήρι Νεολαίας, δεν σχετίζονται με τη συζήτηση για επανορθώσεις.

Σχετικές ειδήσεις