ΕΘΝΙΚΑ

Το Κόμμα των Αλβανοτσάμηδων απαιτεί ψήφιση του νόμου των θαλάσσιων συνόρων

Το Κόμμα των Αλβανοτσάμηδων απαιτεί  ψήφιση του νόμου των θαλάσσιων συνόρων

Το κόμμα των αλβανοτσάμηδων – Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας- PDIU, αντέδρασε στις πρόσφατες συζητήσεις στην ελληνική κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών, σχετικά με τη συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων με την Αλβανία, καλώντας την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει δημοσίως τη θέση της και να ψηφίσει το συντομότερο το νόμο για τα θαλάσσια σύνορα.

Ήρθε η ώρα για την ψήφιση του νόμου για τα θαλάσσια σύνορα της Αλβανίας, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Αλβανίας, θα πρέπει να επιδιώξει την αναζήτηση διεθνούς μεσολάβησης για μια συμφωνία των συνόρων στη θάλασσα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για εξερεύνηση πετρελαίου στη θάλασσα», αναφέρει το PDIU, προσθέτοντας ότι ήρθε η ώρα η Αλβανία να δώσει απάντηση «στη ρητορική και στα τρελά όνειρα των σοβινιστικών και φασιστικών ελληνικών κύκλων».

Επιπλέον το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων ζητάει επίσης τη δραστηριοποίηση της αλβανικής διπλωματίας σε ορισμένα σημαντικά ζητήματα τα οποία παραμένουν σε αναστολή στις σχέσεις των δύο χωρών.

Το κόμμα των αλβανοτσάμηδων ζητά από την κυβέρνηση της Αλβανίας «τη διεθνοποίηση του θέματος της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων», αφού παρατηρεί ότι «υπάρχει μια σιωπηλή σύγκρουση σχετικά με τους θαλάσσιους χώρους για αναζήτηση πετρελαίου στο Ιόνιο πέλαγος».

«Το ζήτημα του πετρελαίου δεν είναι ένα διμερές ζήτημα, αλλά διεθνές και ζωτικής σημασίας για το έθνος μας», τονίζει το PDIU- σύμφωνα με την Σέκουλι.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Σχετικές ειδήσεις