ΕΘΝΙΚΑ

ΥΠΕΞ Σκοπίων: Καμία πρόταση από Αθήνα για ΜΟΕ

ΥΠΕΞ Σκοπίων: Καμία πρόταση από Αθήνα για ΜΟΕ

Δεν υπάρχουν -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων σχετικά με Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), ανέφεραν από το υπουργείο Εξωτερικών προς το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων ΜΕΤΑ.

Αναλυτικότερα, από το υπουργείο Εξωτερικών Σκοπίων πρόσθεσαν ότι η Αθήνα ζήτησε περίπου 30 ημέρες για να ετοιμάσει την πρότασή της σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, κατά τη συνάντηση που είχε στις 7 Μαρτίου, στη Ρίγα της Λετονίας, με τον ομόλογό του τής ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, στο περιθώριο της άτυπης Διάσκεψης των ΥΠΕΞ της ΕΕ, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να προτείνει στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας την υιοθέτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ως ένα ακόμα βήμα καλής θέλησης της ελληνικής πλευράς, με στόχο την αντιμετώπιση της αλυτρωτικής πολιτικής των Σκοπίων.

Από το υπουργείο Εξωτερικών σχολίασαν σκωπτικά το σκεπτικό της ελληνικής διπλωματίας περί πρότασης ΜΟΕ για την αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού της ΠΓΔΜ.

"Χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να αντιληφθεί κανείς ότι η θέση αυτή (σ.σ.της ελληνικής πλευράς) απέχει πολύ από την πραγματικότητα" ανέφεραν από το ΥΠΕΞ Σκοπίων στο πρακτορείο ΜΕΤΑ.

Σχετικές ειδήσεις