ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση Ερντογάν: Απαίτησε την απουσία Κύπριου διπλωμάτη από δεξίωση στο Κουβέιτ!

Πρόκληση Ερντογάν: Απαίτησε την απουσία Κύπριου διπλωμάτη από δεξίωση στο Κουβέιτ!

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε το μένος των Ευρωπαίων Πρέσβεων στο Κουβέιτ.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν στο Κουβέιτ ως προσκεκλημένος και τιμώμενο πρόσωπο σε δεξίωση που παρέθεσε την περασμένη Τρίτη (28/4/2015) ο Εμίρης, είχε την αξίωση να μην παρουσιαστεί στη δεξίωση του Εμίρη ο Πρέσβης της Κύπρου.

Ο Κύπριος Πρέσβης Πανίκος Κυριάκου αντέδρασε και συγκάλεσε σύσκεψη των υπόλοιπων Ευρωπαίων Πρέσβεων για να διαχειριστούν από κοινού την κατάσταση.

Όπως δήλωσε στο Sigmalive o Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Ζήνων, μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Κύπριος Πρέσβης έκανε επί τόπου διαβήματα, με αποτέλεσμα, οι Ευρωπαίοι Πρέσβεις να αποφύγουν και να μην χαιρετήσουν τον Ερντογάν.

«Από τη στιγμή που ο Ερντογάν ζήτησε να μην παραστεί ο Κύπριος Πρέσβης, οι υπόλοιποι πρέσβεις της ΕΕ, πρωτοστατούντος του Έλληνα και του Γάλλου, αντέδρασαν και απέφυγαν τον Ερντογάν. Δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν εντελώς από το παλάτι διότι αυτό θα συνιστούσε ασέβεια προς τον Εμίρη, αλλά απέφυγαν τον Τούρκο Πρόεδρο», είπε ο κ. Ζήνων.

Πρόσθεσε ότι η «ενέργεια των Πρέσβεων της Ευρώπης συνιστά έκφραση αλληλεγγύης προς την Κύπρο «και το ίδιο θα κάναμε και εμείς».

Σχετικές ειδήσεις