ΕΘΝΙΚΑ

Εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Κομοτηνής (pics)

Εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Κομοτηνής (pics)

Η 14η Μαΐου είναι ημέρα γιορτής για την Κομοτηνή και παράλληλα μνήμης για την ιστορία των 95 ετών, μία πορεία, η οποία όπως είπε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, κάνοντας την έπαρση της ιστορικής σημαίας,«μας φέρνει μπροστά στην ευθύνη και την υποχρέωση να αποδείξουμε και να αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι αξίζουμε. Όλοι οι κάτοικοι της Θράκης δίνουμε έναν αγώνα καθημερινά διαφορετικό από αυτόν που δίνουν σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας, διότι συνεχίζουμε να είμαστε ακρίτες και οι ευθύνες που φέρουμε εξαιτίας αυτού είναι σημαντικές».

Με την επίσημη έπαρση της ιστορικής σημαίας της πόλης από τον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη, συνοδεία των κοριτσιών-μελών του ΜΟΚ, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τιμήθηκε την παραμονή η απελευθέρωση της Κομοτηνής.

Η επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο έγινε χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους σπουδαστές, μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, προσερχόμενων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους. Μήνυμα ελευθερίας έστειλαν μέσω των δηλώσεών τους ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης και η αντιπρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης «Τρεις Ιεράρχες» Αναστασία Παπαχρήστου.

«Με την κατάθεση στεφάνων αποτίνουμε φόρο τιμής σε κείνους τους ήρωες που αγωνίστηκαν με την ψυχή και το σώμα τους για να μπορούμε να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι».

Χθες το απόγευμα έγινε υποδοχή της εικόνας της Παναγίας από την μονή Φανερωμένης Βαθυρρύακος στον χώρο μπροστά στο δημαρχείο της πόλης. Στη συνέχεια έγινε πομπή με τη συμμετοχή ιεραρχών, του κλήρου, στρατιωτικών τμημάτων, οργανώσεων, φοιτητικής – μαθητικής νεολαίας, συλλόγων, σωματείων και λαού για τη μεταφορά της εικόνας από το δημαρχείο, την οδό Ορφέως και την οδό Βενιζέλου, στο μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου εψάλλει μέγας εσπερινός.

Πηγή:www.xronos.gr

Σχετικές ειδήσεις