ΕΘΝΙΚΑ

Κοτζιάς: Αποδέχθηκε πρόσκληση ΥΠΕΞ Βουλγαρίας για επίσκεψη στη Σόφια

Κοτζιάς: Αποδέχθηκε πρόσκληση ΥΠΕΞ Βουλγαρίας για επίσκεψη στη Σόφια

Τις διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, τις προοπτικές ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών με στόχο την διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας και ανάπτυξης, καθώς και την προπαρασκευή της επόμενης Τριμερούς Συναντήσεως Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας συζήτησαν σήμερα (14/5/2015) ο ΥΠΕΞΝίκος Κοτζιάς με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Daniel Mitov.

Οι δύο Υπουργοί εξέτασαν συναντήθηκαν στα πλαίσια της Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια.

Αναλυτικότερα, έμφαση δόθηκε σε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, αλλά και στο θέμα της περιβαλλοντικής ασφάλειας, ιδίως όσον αφορά τη διασυνοριακή διαχείριση των υδάτων του ποταμού Νέστου.

Επίσης, αναφορά έγινε και στο πρόβλημα της υπερχείλισης του Έβρου και στην ανάγκη υιοθέτησης ενός αποτελεσματικότερου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες της Βουλγαρίας - αλλά και της Ρουμανίας - να ενταχθούν στο Χώρο Σέγκεν και αποδέχτηκε την πρόσκληση του Βούλγαρου ομόλογού του να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Σόφια, προκειμένου να γίνει μία διεξοδικότερη συζήτηση όλων αυτών των θεμάτων.

Σχετικές ειδήσεις