ΕΘΝΙΚΑ

Τσαβούσογλου: Ελπιδοφόρα η συνεργασία Αναστασιάδη –Ακιντζί

Τσαβούσογλου: Ελπιδοφόρα η συνεργασία Αναστασιάδη –Ακιντζί

Παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα πραγματοποιεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για διαβουλεύσεις με την ηγεσία του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με τον τ/κ τύπο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ πραγματοποίησε κοινή διάσκεψη τύπου με τον τ/κ ηγέτη, μετά τη συνάντηση που είχαν.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, ο τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ευχαρίστησε τον Τσαβούσογλου για τη «συνεισφορά» του στις διαπραγματεύσεις και εξέφρασε την ελπίδα για «συνέχιση αυτής της συνεισφοράς».

Ο κ. Ακιντζί, σύμφωνα με τον Τ/κ τύπο, μοιράστηκε επίσης το όραμα του για την Κύπρο του μέλλοντος, λέγοντας ότι είναι αποφασισμένος για μια συνολική λύση του κυπριακού.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε από την πλευρά του ότι η στάση της Τουρκίας παραμένει η ίδια με την εποχή του σχεδίου ΑΝΑΝ.

Όπως είπε, «η Τουρκία τώρα είναι ακόμη πιο πρόθυμη να συμβάλει στη συνολική διευθέτηση του κυπριακού». Εξήρε επίσης τη βούληση και των δύο πλευρών για επίλυση του κυπριακού, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις πρόσφατες εξελίξεις και για το γεγονός ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν δύο φορές σε ένα μήνα», είπε ο Τσαβούσογλου. Η απόφαση των διαπραγματευτών να συναντώνται ακόμη πιο συχνά είναι επίσης θετική".

Τέλος, επεσήμανε πως «Παρακολουθώντας τόσο τον κ. Ακιντζί όσο και τον κ. Αναστασιάδη να επιδεικνύουν ισχυρή θέληση για λύση, αυξήθηκαν οι ελπίδες μας για μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη λύση».


Πηγη sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις