ΕΘΝΙΚΑ

Οργή της κυβέρνησης για την εμμονή των Ευρωπαίων για κατάργηση των θαλάσσιων συνόρων μας!

Οργή της κυβέρνησης για την εμμονή των Ευρωπαίων για κατάργηση των θαλάσσιων συνόρων μας!

Από αρνητική έκπληξη (;) σε αρνητική έκπληξη την πάνε την κυβέρνηση οι Ευρωπαίοι και σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος του μεταναστευτικού.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ

Κι όχι μόνο την «σπρώχνουν» σε υποχωρήσεις και την οδηγούν –στην ουσία- στην αποδοχή δεκάδων χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας χωρίς ουσιαστικά ανταλλάγματα την ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες φροντίζουν να κατοχυρώσουν τον ελάχιστο αριθμό μεταναστών στο δικό τους χώρο, αλλά την πιέζουν και για απαράδεκτες υποχωρήσεις σε εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα.

Μετά την ιταμή αξίωση των Γερμανών για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο Ελλάδας και Τουρκίας, κάτι που θα ισοδυναμούσε με κατάργηση των θαλάσσιων συνόρων μας εφόσον γίνονταν αποδεκτό, ήρθε και ο απερίγραπτος Γιούνκερ να ξαναθέσει αυτό το αίτημα και μάλιστα με τρόπο έως και χυδαίο!

Διαβάστε εδώ την απίστευτη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Διότι πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την άθλια τοποθέτηση ότι… για κάποιες δεκάδες χιλιόμετρα θαλάσσιων συνόρων πνίγονται πρόσφυγες και άρα να αποδεχτούμε τις κοινές περιπολίες που η Τουρκία έχει κάνει ευχαρίστως αποδεκτές επειδή ακριβώς καταργούν τα σύνορα και ικανοποιούν πάγιες, απαράδεκτες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο;

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι στο Μαξίμου επικράτησε μέγας εκνευρισμός, ακόμα και οργή, μόλις έγιναν γνωστές οι ιταμές δηλώσεις Γιούνκερ.

Κι έσπευσαν, με αλλεπάλληλες τοποθετήσεις, να τις απορρίψουν.

Ωστόσο η αίσθηση που επικρατεί σε ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, είναι πως αυτές οι αφόρητες πιέσεις, για κοινές περιπολίες Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, θα συνεχιστούν και μάλιστα θα ενταθούν.

Και θεωρείται περίπου δεδομένο, ότι στο προσεχές ευρωπαϊκό συμβούλιο στη Μάλτα για το μεταναστευτικό ο Αλ. Τσίπρας θα βρεθεί προ ισχυρότατων πιέσεων για αποδοχή αυτών των άθλιων απαιτήσεων.

Αυτή είναι μια έντονη ανησυχία του πρωθυπουργού. Διότι ναι μεν τονίζει, ότι δεν θα κάνει πίσω με τίποτα σε αυτό το ζήτημα, αλλά αν οι πιέσεις για κοινές περιπολίες συνδυαστούν με άλλους εκβιασμούς για την εκταμίευση της δόσης, δημιουργείται ντε φάκτο ένα εκρηκτικό μίγμα…

Σχετικές ειδήσεις