ΕΘΝΙΚΑ

Οι Τούρκοι προκαλούν: Έβγαλαν το «Τσεσμέ» μεταξύ Λέσβου και Χίου!

Οι Τούρκοι προκαλούν: Έβγαλαν το «Τσεσμέ» μεταξύ Λέσβου και Χίου!

Εδώ και μερικές ώρες, το υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» πλέει στο Αιγαίο συνοδευόμενο από το πολεμικό πλοίο «Μποντρούμ». Σε ετοιμότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - -ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ - ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΝ «ΑΗΤΤΗΤΟ»

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το τουρκικό υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» βρίσκεται ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο και πλέει με ιδιαίτερα χαμηλή ταχύτητα.

Μέχρι στιγμής, το «Τσεσμέ» μπορεί να κινείται στα διεθνή ύδατα, ωστόσο βρίσκεται πάνω από ελληνική υφαλοκρηπίδα και αυτό είναι κάτι που προκαλεί προβληματισμό στην ελληνική πλευρά.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει στείλει στην περιοχή την κανονιοφόρο «Αήττητο».

Αυτό που αναφέρεται είναι πως εάν το «Τσεσμέ» πλέει στην θαλάσσια περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για εργασίες στο βυθό, θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η άδεια από τις ελληνικές αρχές, κάτι που απαιτείται από το Διεθνές Δίκαιο. Ωστόσο, τέτοιο αίτημα δεν έχει δεχθεί η χώρα μας.

Πάντως, όπως υποστηρίζουν πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όταν τα δύο τουρκικά πλοία πλησίασαν την ελληνική υφαλοκρηπίδα, δεν εξέδωσαν σήμα «Navtex» » (ενημέρωση για εκτέλεση άσκησης έρευνας κτλ).

Σχετικές ειδήσεις