«Τρικυμία» στο Αιγαίο προκαλούν τα σενάρια συγκυριαρχίας

Newsbomb

Η ελληνική πλευρά συνεχίζει να διατηρεί τη μέγιστη δυνατή εγρήγορση...

Μεγάλη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας αποτέλεσε η χωρίς προκλήσεις, ολοκλήρωση της τουρκικής –με πρόσκληση και συμμετοχή δυνάμεων και από άλλες νατοϊκές χώρες– άσκησης «Egemen 09» . Ωστόσο τα σενάρια για συγκυριαρχία στο Αιγαίο που συντηρεί εδώ και πολλά χρόνια η Τουρκία καλά κρατούν.

Η ελληνική πλευρά συνεχίζει να διατηρεί τη μέγιστη δυνατή εγρήγορση, ωστόσο απαιτείτε βελτίωση στην ικανότητα διαχείρισης.

Η επεξεργασία σεναρίων στην προσπάθεια προετοιμασίας για τη βέλτιστη αντίδραση και διαχείριση όταν τα πραγματικά περιστατικά λάβουν χώρα έχουν γίνει καθημερινότητα για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Η ουσιώδης διαφορά βεβαίως είναι ότι η τουρκική πλευρά σχεδιάζει και προγραμματίζει τα συμβάντα στη βάση ενός πολύ λεπτομερειακού σχεδιασμού, καθώς η μέχρι σήμερα έλλειψη ισχυρής αντίδρασης από την ελληνική πλευρά έχει καλλιεργήσει την πεποίθηση ότι η συστηματική δημιουργία κρίσεων και «θερμών» επεισοδίων πετυχαίνει να κάμψει σταδιακά την πολιτική βούληση του αντιπάλου και να προωθεί την επίσης σταδιακή επίτευξη των πολιτικών στόχων.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved