Αλβανία: Πρόεδρος Αλβανοτσάμηδων: «Δεν είμαι ανθέλληνας!»

Αλβανία: Πρόεδρος Αλβανοτσάμηδων: «Δεν είμαι ανθέλληνας!»

Ο επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας, Σφετίμ Ιντρίζι, που εκφράζει τους Αλβανο – τσάμηδες, σε συνέντευξή του στο στούντιο Zululand εστίασε τη συζήτηση στο θέμα των Τσάμηδων και στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά.

Ίσως για πρώτη φορά, ο Ιντρίζι δήλωσε δημόσια ότι δεν είναι ανθέλληνας, αλλά ζητά την επίλυση της παλαιάς διαφοράς με τους Αλβανούς τσάμηδες.

«Παρουσιάζομαι, λανθασμένα, ως «ανθέλληνας», αυτό δεν με αντιπροσωπεύει, γιατί δεν αισθάνομαι "ανθέλληνας".

Ζητώ την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι μόνο για την ιστορική αδικία που έγινε πριν από 70 χρόνια, αλλά και σήμερα για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα μέλη της ίδιας κοινότητας», είπε ο Ιντρίζι, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Δήλωσε ότι ποτέ δεν παραβρέθηκε σε συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους, είτε στην Ελλάδα είτε στην Αλβανία, αλλά λαχταρά να αποδείξει την ιστορία αυτών των ανθρώπων που είδαν την πιο τρομερή γενοκτονία.

«Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε διμερείς συναντήσεις και δεν επισκέφθηκα επίσημα την Αθήνα»

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα ήθελε να συζητήσει με τον Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα, όχι για αντιπαράθεση, αλλά για έναν διάλογο στο ζήτημα των τσάμηδων.