ΕΘΝΙΚΑ

Ξεσηκώθηκε... ο επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων

Ξεσηκώθηκε... ο επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων

Ο Σφετίμ Ιντρίζι,επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων – PDIU,αντέδρασε μετά την είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχθηκετο πακέτο της αλβανικής κυβέρνησης για συζήτηση του θέματος της "τσαμουριάς",γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Στη σελίδα του στο Facebook ο Ιντρίζι εξέφρασε την αισιοδοξία του για το θέμα αυτό, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να κινηθεί για την εξεύρεση μια λύσης.

«Η μεγάλη είδηση ήρθε, το ρολόι του αιώνα για τις αδικίες κατά των τσάμηδων μόλις χτύπησε», έγραψε.

Ο Επίτροπος Γιόχανες Χαν ζητά επίσημα από την Ελλάδα να χειρισθεί το ζήτημα των Τσάμηδων, στο πλαίσιο της ατζέντας των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο επικεφαλής του PDIU δήλωσε ότι ακούραστα επαναλάμβανε για το ζήτημα των τσάμηδων με καθημερινή δουλειά, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Με σκληρή δουλειά, με θυσία και αγάπη για την υπόθεσή μας, για την αξιοπρέπεια των μαρτύρων του αλβανικού τσάμικου πληθυσμού, σήμερα ήρθε η επίσημη αναφορά της υπόθεσης στην ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό έγινε χάρη σε όλους, απομένει η νίκη μας. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ!!!», γράφει το δημοσίευμα.

Σχετικές ειδήσεις