ΕΘΝΙΚΑ

Παίζει με την φωτιά η Τουρκία: Θέλει το μισό Αιγαίο

Παίζει με την φωτιά η Τουρκία: Θέλει το μισό Αιγαίο

Η Άγκυρα συνεχίζει να «ρίχνει λάδι στη φωτιά» προκαλώντας με τις συνεχόμενες αμφισβητήσεις σε ελληνικές εδαφικές περιοχές. Οι Τούρκοι έχουν βάλει στο στόχαστρο πλέον το μισό Αιγαίο και για το λόγο αυτό στήνουν σκηνικό πολέμου καθώς απαιτούν την αποστρατικοποίηση 11 ελληνικών νησιών.

Η κατάσταση, πλέον, μυρίζει «μπαρούτι» με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η Άγκυρα δείχνει να επιδιώκει μια τεχνητή κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.

Η όρεξη των Τούρκων για τα ελληνικά νησιά όπως φαίνεται δεν σταματά καθώς εξέδωσε την ΝΟΤΑΜ Α5474/16 με την οποία ισχυρίζεται ότι η πλειοψηφία εκ των 11 συνολικά περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για την διεξαγωγή αεροναυτικών ασκήσεων με την ΝΟΤΑΜ Α2663/46 για το δίμηνο Ιαν-Φεβ 2017 αποτελούν αποστρατικοποιημένες περιοχές και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις ΕΕΔ.

Ειδικότερα η Τουρκία ισχυρίζεται ότι τα παρακάτω 11 νησιά αποτελούν αποστρατικοποιημένες περιοχές

Σαμοθράκη (αναφέρεται ως Semadirek) Άγιος Ευστράτιος (αναφέρεται ως Bozbaba) Ψαρά (αναφέρονται ως Ipsara) Χίος (αναφέρεται ως Sakiz) Iκαρία (αναφέρεται ως Αhikerya) Λήμνος (αναφέρεται ως Limni) Λέσβος (αναφέρεται ως Midilli) Σάμος (αναφέρεται ως Sisam) Τήλος (αναφέρεται ως Ileki) Χάλκη (αναφέρεται ως Herke) Kαστελλόριζο (αναφέρεται ως Μeis)

Το Newsbomb.gr, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματά του, έχει προειδοποιήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό την ελληνική κυβέρνηση και ιδίως το υπουργείο Εξωτερικών για την ολοένα κλιμακούμενη προκλητικότητα των Τούρκων, που επιχειρούν να ανοίξουν ιστορία ξανά με τα Ίμια, επιδιώκοντας επανάληψη ενός «θερμού» επεισοδίου, στα πρότυπα των όσων είχαν διαδραματιστεί το 1996.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νύχτα Ιμίων στήνουν οι Τούρκοι – Σε ετοιμότητα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Πλέον, καθίσταται κάτι παραπάνω από σαφές ότι οι Τούρκοι επιλέγουν το δρόμο της όξυνσης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ καταρρίπτεται πλέον το σενάριο πως όλες αυτές οι αλυτρωτικές και ανιστόρητες επιθέσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα εναντίον της χώρας γίνονται για λόγους «εσωτερικής κατανάλωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρώμικα παιχνίδια πολέμου από την Τουρκία: Στήνει «θερμό» επεισόδιο με φόντο Ίμια και Κάσο

Δείτε στο gallery του Newsbomb τα ΝΟΤΑΜ των Τούρκων

Πηγή: Militaire

Σχετικές ειδήσεις