ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλεί η Hurriyet: Αντί για «βόλτες» στα Ίμια, στείλτε πρόσφυγες στην Ελλάδα

Προκαλεί η Hurriyet: Αντί για «βόλτες» στα Ίμια, στείλτε πρόσφυγες στην Ελλάδα

Στο παιχνίδι της προπαγάνδας και ο τουρκικός Τύπος – Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για παν ενδεχόμενο.

Σε νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας προχώρησε σήμερα ο τουρκικός Τύπος και συγκεκριμένα η εφημερίδα, Hurriyet, ευθυγραμμιζόμενη απόλυτα με την τακτική της τουρκικής ηγεσίας.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας, Αχμέτ Χακάν, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει καταφερθεί ξανά κατά της Ελλάδας, συνδύασε σε σημερινό του σχόλιο τη «βόλτα» στα Ίμια των Τούρκων στρατηγών με τους πρόσφυγες από τη Συρία που φεύγουν από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά.

«Αντί να πηγαίνουμε στα Ίμια, δεν θα ήταν καλύτερο να στείλουμε πρόσφυγες από τη Συρία στην Ελλάδα;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αχμέτ Χακάν.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα και διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να αμφισβητήσει την εθνικής μας κυριαρχία.

Στο ίδιο μήκος και το άρθρο του Ιλνούρ Τσεβίκ της Daily Sabah. Ο αρθρογράφος απειλεί ευθέως την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη λέγοντας πως «η Άγκυρα έχει τον τρόπο να πλημμυρίσει τα ελληνικά νησιά και την Ευρώπη με πρόσφυγες από τη Συρία» αλλά και πως η τουρκική πρόκληση στα Ίμια «ήταν μόνο ένα μικρό μήνυμα».

Ο Ιλνούρ Τσεβίκ, κατηγορεί στο κείμενό του την Ελλάδα πως αρνείται να εκδώσει τρομοκράτες και πραξικοπηματίες, «κατ' εντολή της ΕΕ και συγκεκριμένα της Γερμανίας». Παράλληλα ισχυρίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την έκδοση τουλάχιστον 6 εκ των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Σχετικές ειδήσεις