ΕΘΝΙΚΑ

Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έδεσε στα Ίμια

Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έδεσε στα Ίμια

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο ενώ παράλληλα η τουρκική «μονταζιέρα» της προπαγάνδας δημιουργεί σκηνικά έντασης κυρίως γύρω από τις βραχονησίδες των Ιμίων.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, σε καθημερινή πλέον βάση, επιδίδονται στην τακτική της προπαγάνδας με συνεχή δημοσιεύματα προκειμένου να εξυπηρετήσουν το εσωτερικό ακροατήριο του Ερντογάν και παράλληλα να συντηρήσουν το ζήτημα των αμφισβητήσεων ελληνικών νησιών και βραχονησίδων στο Ανατολικό Αιγαίο.

Μετά τα στημένα επεισόδια με δήθεν καταδιώξεις ελληνικών σκαφών που παραβιάζουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα, σειρά έχουν οι προσεγγίσεις στις βραχονησίδες Ίμια.

Σύμφωνα με βίντεο – ντοκουμέντο που δημοσιεύει η Hurriyet, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσεγγίζει τα Ίμια και δένει πάνω σε μία από τις βραχονησίδες.

Όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα, το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν 5 Τούρκοι αξιωματικοί, έμεινε ακίνητο για δέκα λεπτά και έπειτα 5-6 αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο.

2

Σύμφωνα πάντα με την Hurriyet, ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από την το τουρκικό πλοιάριο.

Επίσης αναφέρεται ότι όταν ένα πλοίο 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας “Powership Μαύρη Θάλασσα” με την ονομασία ‘Yasinbey’ πέρασε από την περιοχή των Ιμίων προκάλεσε την κινητοποίηση της ελληνικής ακτοφυλακής. Το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει, όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κινήθηκε προς το μέρος του.

Διαψεύδει το Λιμενικό

Διαψεύδει το Λιμενικό Σώμα την πληροφορία που μετέδωσαν νωρίτερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης περί προσέγγισης τουρκικού περιπολικού σκάφους στην ακτή των Ιμίων.

«Δεν διαπιστώθηκε κάποια προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και προσθέτει πως «στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς, περιπολικό σκάφος του Σώματος», αναφέρει το Λιμενικό Σώμα.

Σχετικές ειδήσεις