ΕΘΝΙΚΑ

Μυρίζει μπαρούτι στα Ίμια: «Ναυμαχία» ελληνικών και τουρκικών πλοίων

Μυρίζει μπαρούτι στα Ίμια: «Ναυμαχία» ελληνικών και τουρκικών πλοίων

Κλιμακώνεται η ένταση στο ανατολικό Αιγαίο – Επικίνδυνα παιχνίδια της Άγκυρας γύρω από τις βραχονησίδες – Σε επιφυλακή Ναυτικό και Αεροπορία – «Δεν τους φοβόμαστε» διαμηνύουν οι Έλληνες ψαράδες

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση οδηγούνται οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα αν η Άγκυρα συνεχίσει τις προκλήσεις.

Εδώ και αρκετό καιρό, το Newsbomb.gr έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και εκτενή ρεπορτάζ, για τους επικίνδυνους τακτικισμούς της Τουρκίας.

Αναλυτές επισημαίνουν πως ο Ερντογάν έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στο Αιγαίο για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και πλέον η κατάσταση... μυρίζει μπαρούτι!

Ήδη οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η Άγκυρα δείχνει να επιδιώκει μια τεχνητή κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, φτάνοντας - ίσως - στο σημείο να προκαλέσει ένα νέο «θερμό επεισόδιο», τύπου Ιμίων.

«Ναυμαχία» γύρω από τις βραχονησίδες

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μέσα σε μία μόλις ημέρα οι Τούρκοι παραβίασαν τρεις φορές τα ελληνικά χωρικά ύδατα, με τουρκικά σκάφη να εισβάλλουν στη χώρα μας κοντά στα Ίμια και να αρνούνται να αποχωρήσουν.

«Είστε σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Φύγετε τώρα», είπε μέσω ασυρμάτου το ελληνικό Λιμενικό Σώμα στους Τούρκους οι οποίοι όχι απλά δεν απομακρύνθηκαν αλλά αγκυροβόλησαν ακριβώς στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας.

Η τουρκική κορβέτα «Bandirma» μπήκε στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα στην περιοχή των Ιμίων γύρω στις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης, με το επεισόδιο να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το πρωί της Τετάρτης τουρκική ακταιωρός παραβίασε και πάλι τα θαλάσσια σύνορα, με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» να την καταδιώκει μέχρι να απομακρυνθεί ξανά προς τα τουρκικά παράλια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Η «μονταζιέρα» της τουρκικής προπαγάνδας

Τα τουρκικά ΜΜΕ, σε καθημερινή πλέον βάση, επιδίδονται στην τακτική της προπαγάνδας με συνεχή δημοσιεύματα προκειμένου να εξυπηρετήσουν το εσωτερικό ακροατήριο του Ερντογάν και παράλληλα να συντηρήσουν το ζήτημα των αμφισβητήσεων ελληνικών νησιών και βραχονησίδων στο Ανατολικό Αιγαίο.

Μετά τα στημένα επεισόδια με δήθεν καταδιώξεις ελληνικών σκαφών που παραβιάζουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα, σειρά έχουν οι προσεγγίσεις στις βραχονησίδες Ίμια.

Σύμφωνα με βίντεο – ντοκουμέντο που δημοσιεύει η Hurriyet, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσεγγίζει τα Ίμια και δένει πάνω σε μία από τις βραχονησίδες.

Έλληνες ψαράδες ωστόσο αλλά και το Λιμενικό Σώμα διαψεύδουν το περιστατικό και κάνουν λόγο για κατασκευασμένα δημοσιεύματα από τους Τούρκους.

«Τους ξέρουμε, τόσα χρόνια τα ίδια κάνουν, δεν τους φοβόμαστε», λένε οι Έλληνες ψαράδες των Οινουσών και της Καλύμνου.

Η Τουρκία βγάζει το «Τσεσμέ» στο Άγιο Όρος

Μετά τον «κλεφτοπόλεμο» των τελευταίων ημερών κοντά στα Ίμια, τώρα έγινε γνωστό ότι η Άγκυρα βγάζει το σκάφος «Τσεσμέ» στο Βόρειο Αιγαίο, στην περιοχή μεταξύ Άθω, Θάσου, Λήμνου και Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με τη Navtex 244/17 που εξέδωσε η Τουρκία σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, το σκάφος TCG CESME (Τσεσμέ), θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο, αρχής γενομένης από σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις