ΕΘΝΙΚΑ

Έντονη αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την άδεια Κουφοντίνα

Έντονη αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την άδεια Κουφοντίνα

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας στο άκουσμα της είδησης, της 48ωρης άδειας του Κουφοτνίντα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, εξέφρασε σε ανακοίνωση του την απογοήτευσή του για το γεγονός.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι κατά το παρελθόν η 17 Νοέμβρη είχε σκοτώσει δύο Τούρκους διπλωμάτες. Τον Τσετίν Γιοργκού που δολοφονήθηκε το 1991 και τον Ομέρ Σιπαχίογλου που εκτελέστηκε το 1994.

Μάλιστα η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Hurriyet σε σχετικό δημοσίευμά της αναφέρει πως «δώσανε άδεια στον δολοφόνο των Τούρκων διπλωματών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

«Μάθαμε με μεγάλη μας απογοήτευση, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, διπλωματικού υπαλλήλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας το 1991, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994, αφέθηκε ελεύθερος για δύο ημέρες.

Δεν είναι δυνατόν να αντιληφθούμε, πως σε έναν τρομοκράτη που αφαίρεσε τη ζωή των διπλωματών μας κατ’ επανάληψη, δόθηκε η δυνατότητα μίας τέτοιας συμφωνίας. Δείχνοντας ανοχή σε έναν αιμοδιψή τρομοκράτη με αυτό τον τρόπο είναι ένδειξη μη σεβασμού στη μνήμη των μαρτύρων διπλωματών μας».

Σχετικές ειδήσεις