Ξεπέρασαν τα όρια οι Τούρκοι: Χαρακτηρίζουν τουρκικό νησί την Κάλυμνο

Ξεπέρασαν τα όρια οι Τούρκοι: Χαρακτηρίζουν τουρκικό νησί την Κάλυμνο

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «SOZCU» ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Σε ένα προκλητικό «παραλήρημα» αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, επιδίδεται η τουρκική εφημερίδα «Sozcu», προβαίνοντας στην παντελώς ανιστόρητη διαπίστωση ότι η Κάλυμνος είναι τουρκικό νησί.

Το δημοσίευμα που υπογράφει ο δημοσιογράφος Σαϊγί Οζτουρκ, αναφέρεται στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κάλυμνο ανήμερα των Θεοφανείων και τιτλοφορείται «Σε τουρκικό νησί σόου με σταυρό».

Δείτε το δημοσίευμα:

sozcu kalymnos copy

Η τουρκική εφημερίδα χαρακτηρίζει, μάλιστα, το νησί «κατεχόμενο», ενώ σε ιδιαίτερα προκλητικό ύφος υπενθυμίζει προγενέστερη δήλωση του Τούρκου επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι «το 2019 όταν έρθω στην εξουσία, θα καταλάβω όλα αυτά τα νησιά».

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα υποστηρίζει πως τα ελληνικά νησιά της Δωδεκανήσου και του Βορείου Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία. Στις 10/03/2017, η «Sozcu» είχε γράψει ανάλογο κείμενο στο ίδιο απαράδεκτο ύφος, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είχε επισκεφθεί την Ψέριμο.

Είναι προφανές ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να σταματήσει αυτή την προκλητική πρακτική, επιμένοντας στο ίδιο επικίνδυνο και άνευ λογικής παιχνίδι των αμφισβητήσεων σε βάρος της Ελλάδας.

Το Newsbomb.gr έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις τουρκικές προκλήσεις, με αλλεπάλληλα κι εκτενή δημοσιεύματά του.