ΕΘΝΙΚΑ

Σκοπιανό: Τηλεφωνική επικοινωνία Ζάεφ - Γκουτέρες: Τι συζητήθηκε

Σκοπιανό: Τηλεφωνική επικοινωνία Ζάεφ - Γκουτέρες: Τι συζητήθηκε

Σκοπιανό | Ζόραν Ζάεφ | Αντόνιο Γκουτέρες: Τηλεφωνική συνομιλία με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, είχε το απόγευμα της Τρίτης ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν και οι διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της σκοπιανής κυβέρνησης, ο κ. Γκουτέρες χαιρέτισε τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, περιλαμβανομένης της θετικής στάσης της χώρας στις σχέσεις με τους γείτονες.

Διαβάστε σχετικά:

Στη συνομιλία αξιολογήθηκε θετικά η Συμφωνία Φιλίας και Καλής Γειτονίας μεταξύ των Σκοπίων και της Βουλγαρίας, ενώ ο Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε στήριξη στις συνομιλίες που διεξάγονται με την Ελλάδα υπό την αιγίδα του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εκτίμησε ότι υπάρχει θετική δυναμική και δυνατότητα επίτευξης αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Ο Ζόραν Ζάεφ εκτίμησε ότι η Συμφωνία με τη Βουλγαρία βελτίωσε τις διμερείς σχέσεις και συνεισέφερε στην αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ενθάρρυνε το να γίνει προσπάθεια για την υπέρβαση του προβλήματος με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση και ότι αυτό θα είναι καλό και για τις δύο χώρες, αλλά και για όλη την περιοχή.

«Να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το παρελθόν και να εργαστούμε μαζί για ένα καλύτερο κοινό μέλλον», πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις