ΕΘΝΙΚΑ

Έλληνες στρατιωτικοί: Η συνάντηση με τους γονείς τους στη φυλακή και το ηχηρό μήνυμα του Τσίπρα

Έλληνες στρατιωτικοί: Η συνάντηση με τους γονείς τους στη φυλακή και το ηχηρό μήνυμα του Τσίπρα

Έλληνες στρατιωτικοί | Ειδήσεις: Παραμένουν για 36η ημέρα κρατούμενοι οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης – Τι άλλαξε με τη νέα επίσκεψη των γονέων τους στην Αδριανούπολη - Οι επαφές των γονέων με το Φώτη Κουβέλη και το μήνυμα του πρωθυπουργού

ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ

Δύσκολες ώρες εξακολουθούν να ζουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στις αρχές Μαρτίου κοντά στις Καστανιές Έβρου. Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (06/04/2018) οι γονείς του υπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠ.ΟΠ. λοχία Δημήτρη Κούκλατζη διάβηκαν στις 13:00 για πέμπτη φορά το κατώφλι των φυλακών υψίστης ασφαλείας, στην Αδριανούπολη.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, υπήρχε κάτι διαφορετικό ως προς την επαφή των γονιών με τα παιδιά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το επισκεπτήριο πραγματοποιήθηκε χωρίς να παρεμβάλλεται το γυάλινο διαχωριστικό.

Νωρίτερα, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είχαν συνάντηση στο ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης.

Εξάλλου, τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είχε τη Μεγάλη Παρασκευή (06/04/2018) ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επανέλαβε «ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των στρατιωτικών στην Ελλάδα».

Επιπλέον ο κ. Κουβέλης τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο στρατιωτικούς ενόψει του Πάσχα.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τους Μητρετώδη και Κούκλατζη.

Από την πρώτη στιγμή της κράτησής τους, η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν τα δύο παιδιά πίσω στην πατρίδα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ντοκουμέντο», ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στους δύο στρατιωτικούς, απευθυνόμενος μάλιστα σε πρώτο πρόσωπο.

«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας», διαμηνύει ο πρωθυπουργός στους Μητρετώδη και Κουκλατζή ενόψει Πάσχα.

Υπενθυμίζεται πως τόσο στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών όσο και κατά της διάρκεια της ευρωτουρκικής Συνόδου στη Βάρνα της Βουλγαρίας, οι Ευρωπαίοι είχαν ζητήσει από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να απελευθερώσει τους στρατιωτικούς πριν από το Πάσχα, κάτι που φυσικά δεν έγινε.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Σχετικές ειδήσεις