ΕΘΝΙΚΑ

Πτώση Χιούι - Συγκίνηση: Το Ρέθυμνο τιμά το στρατηγό Γιάννη Τζανιδάκη

Πτώση Χιούι - Συγκίνηση: Το Ρέθυμνο τιμά το στρατηγό Γιάννη Τζανιδάκη

Πτώση ελικοπτέρου | Ελασσόνα: Ήταν Απρίλιος του 2017, όταν ο τότε υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, Γιάννης Τζανιδάκης, έχανε τη ζωή του κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου Χιούι στην Ελασσόνα. Ένα χρόνο μετά, στην ιδιαίτερα πατρίδα του, στο χωριό Ελεύθερνα Ρεθύμνου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Πλήθος κόσμου συμπαραστάθηκε για ακόμη μία φορά στην οικογένεια του ήρωα όπως τον αποκαλούν, Τζανιδάκη ενώ εκπρόσωποι των Ένόπλων Δυνάμεων της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του στρατηγού.

«Τιμούμε την μνήμη του ήρωα Γιάννη Τζανιδάκη που έχασε την ζωή του πριν ένα χρόνο στην εκτέλεση του καθήκοντος για την Πατρίδα. Αιώνια η μνήμη του, όπως αιώνια να είναι η μνήμη όλων που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα με τελευταίο θύμα τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο», δήλωσε από την Ελεύθερνα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στο μνημόσυνο που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγένιο, παραβρέθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος και παρέδωσε την Ελληνική σημαία στην οικογένεια του πεσόντα ήρωα για την Πατρίδα, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, καθώς και εκπρόσωποι αποστράτων - εφέδρων Αξιωματικών.

Στο δυστύχημα που σημειώθηκε κοντά στο Σαραντάπορο στις 19 Απριλίου 2014 σκοτώθηκαν ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής, ενώ από θαύμα γλίτωσε η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις