ΕΘΝΙΚΑ

Έλληνες στρατιωτικοί - Αποκάλυψη «βόμβα»: Το προκλητικό αίτημα του αρχηγού του τουρκικού στρατού

Έλληνες στρατιωτικοί - Αποκάλυψη «βόμβα»: Το προκλητικό αίτημα του αρχηγού του τουρκικού στρατού

Τι ζήτησε ο Τούρκος αρχηγός του στρατού από τον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς Το μεγάλο ψέμα που είπαν οι Τούρκοι λίγο μετά τη σύλληψη των δύο αξιωματικών στον Έβρο

Απροκάλυπτα οι Τούρκοι ζητούν ανταλλαγή των 8 στρατιωτικών τους που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που αιχμαλωτίστηκαν και κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.

Ακόμα και στο τετ α τετ που είχε ο Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης με τον Τούρκο αρχηγό Χουλουσί Ακάρ επί της ουσίας τέθηκε θέμα ανταλλαγής των στρατιωτικών, με τον Έλληνα αρχηγό να «κόβει» κάθε συζήτηση.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνεδρίασης της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, οι Ευάγγελος Αποστολάκης και Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκαν. Ήταν ένα ραντεβού που είχε συμφωνηθεί από τις πρώτες ημέρες αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο. Στη συνάντηση των Βρυξελλών ο Χ. Ακάρ επανέλαβε το «μεγάλο ενδιαφέρον» που είχε η Άγκυρα για τους οκτώ στρατιωτικούς της που βρίσκονται στην Αθήνα και ζητούν πολιτικό άσυλο. Με απλά λόγια ζήτησε τους οκτώ για να δώσει τους δύο.

Από την πλευρά του ο Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης του επεσήμανε ότι «συγκρίνει δύο τελείως διαφορετικές περιπτώσεις», οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο οποιασδήποτε συζήτησης. Πόσο μάλλον να μπουν σε συζήτηση περί ανταλλαγής.

Εξήγησε στον Ακάρ ότι η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να κινηθεί γρήγορα στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Αν έχετε οποιαδήποτε απόδειξη ότι διέπραξαν κάτι παράνομο, ας τους γνωστοποιήσετε το κατηγορητήριο. Αν δεν έχετε, οφείλετε να τους αφήσετε ελεύθερους αμέσως», είπε στον Ακάρ.

Σε απάντηση ο Τούρκος αρχηγός… κάλεσε τον Α/ΓΕΕΘΑ να επισκεφθεί την Άγκυρα. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης του απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει η επίσκεψη στην Άγκυρα όσο «κρατάς παράνομα δύο στρατιωτικούς μας».

Ο Τούρκος αρχηγός επέμεινε ότι πρέπει να επικοινωνήσουν, αλλά η στάση του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ ήταν σταθερή: «Αφήστε ελεύθερους τους στρατιωτικούς μας και μετά συζητάμε».

Οι δύο αρχηγοί είχαν διαύλους καλής επικοινωνίας μέχρι τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο. Εκείνη την ημέρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο αρχηγό να διαβεβαιώνει τον Α/ΓΕΕΘΑ πως το θέμα θα λυνόταν σε λίγες ώρες…

Διαβάστε επίσης:

Παιδοκτόνος Πετρούπολης: «Οφείλω συγγνώμη μόνο στο Θεό»

Δημήτρης Παγουρτζής: Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διέπραξε το μακελειό στο σχολείο (Pics)

Σχετικές ειδήσεις