ΕΘΝΙΚΑ

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Βίντεο - παρωδία του Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (vid)

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Βίντεο - παρωδία του Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (vid)

Τουρκικές προκλήσεις | Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Ξεπερνά κάθε όριο πρόκλησης και αδιαντροπιάς το απαράδεκτο βίντεο που εμπνεύστηκε η τουρκική προεδρία της δημοκρατίας και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, με αφορμή τονεορτασμό των 565 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Μπορεί στην Τουρκία, η σημερινή ημέρα να γιορτάζεται ως η επέτειος από την «κατάκτηση» της Κωνσταντινούπολης, όμως το νέο οπτικοακουστικό «πόνημα» τον γειτόνων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί - το λιγότερο - ως μια κακόγουστη παρωδία.

Στα τέσσερα λεπτά που διαρκεί το… χολιγουντιανής υπερπαραγωγής βίντεο, επιχειρείται μια αναπαράσταση της Άλωσης της Πόλης, από την τουρκική σκοπιά, με άλογα να καλπάζουν στη γέφυρα του Βοσπόρου, αλλά και πάνω στη θάλασσα, ενώ δεν λείπουν και οι πολεμικού τύπου σκηνές. Από τα καρέ του «παρελαύνουν» μορφές της τουρκικής ιστορίας, αλλά και πανηγυρικά στιγμιότυπα με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ήταν Τρίτη 29 Μαΐου 1453, όταν η Κωνσταντινούπολη έπεσε στα χέρια του οθωμανικού στρατού μετά από μήνες πολιορκίας, γεγονός που σήμανε και το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Μάλιστα στην ανάρτηση μέσω της οποίας «μοιράζεται» το εν λόγω βίντεο ο Δήμος Κωνσταντινούπολης, γίνεται αναφορά στο ότι η φετινή επέτειος θα εορταστεί στο «πνεύμα της ανάστασης και της ανάκαμψης με τις κατακτήσεις του προέδρου μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Διαβάστε επίσης:


Ρoή Ειδήσεων