ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικά πανηγύρια στη Θράκη: Επιτρέπουν προεκλογική ομιλία στον Τούρκο αρχηγο της αντιπολίτευσης

Τουρκικά πανηγύρια στη Θράκη: Επιτρέπουν προεκλογική ομιλία στον Τούρκο αρχηγο της αντιπολίτευσης

Εκλογές Τουρκία | Ειδήσεις: Απίστευτα πράγματα: Ο υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης Μουχαρέμ Ιντζέ θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στη Θράκη - Ο Μουχαρέμ Ιντζέ θα αφιχθεί στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, ακολούθως θα μιλήσει σε μουσουλμάνους στο κτήριο της Τουρκικής Νεολαίας στην πόλη και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ξάνθη - Μιλάμε για τον υποψήφιο του κόμματος που έχει ως επίσημη θέση ότι η Τουρκία πρέπει να εισβάλλει σε 18 ελληνικά νησιά

Τη Θράκη βάζουν στο «κάδρο» των προεκλογικών τους συγκρούσεων τα τουρκικά κόμματα, με την ομιλία του υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Μουχαρέμ Ιντζέ, την Πέμπτη 31 Μαΐου σε συγκέντρωση στην Κομοτηνή.

Την ώρα που στην Τουρκία κρατούνται όμηροι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, ο κ. Ιντζέ θα επισκεφθεί στη 1 το μεσημέρι το τουρκικό προξενείο και στη συνέχει θα μιλήσει σε συγκέντρωση ομοθρήσκων του μπροστά στο κτήριο που στεγάζονται τα γραφεία της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι πιθανό να μεταβεί και στην Ξάνθη, ενώ μετά τη Θράκη θα περάσει μέσω του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, στη νότια Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Κρτζαλίκ, όπου θα μιλήσει σε τουρκικής καταγωγής πολίτες.

Αν και οι μουσουλμάνοι της Θράκης ως Έλληνες δεν ψηφίζουν στις εκλογές, η συγκέντρωση της τουρκικής αντιπολίτευσης, ερμηνεύεται από πηγές της μειονότητας, ως απάντηση στην εκδήλωση του Ερντογάν στο Σεράγεβο της Βοσνίας.

Όπως τόνιζαν οι πηγές αυτές, η αντιπολίτευση του CHP θα επιχειρήσει να αντιδιαστείλει την συγκέντρωσή της στην Ελλάδα, χώρα της ΕΕ, και μάλιστα στην Θράκη, με τον αποκλεισμό του Ερντογάν από ομιλίες σε ευρωπαϊκές χώρες, για να εκπέμψει μηνύματα τόσο στους Ευρωπαίους όσο και στο εσωτερικό.

Η αντιπολίτευση, πάντως, δεν έχει στα ψηφοδέλτιά της υποψήφιο από την ελληνική Θράκη, σε αντίθεση με τον Ερντογάν που έχει συμπεριλάβει τον καταγόμενο από την Κομοτηνή υφυπουργό άνευ χαρτοφυλακίου, Μεχμέτ Τσαβούσογλου.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις