ΕΘΝΙΚΑ

Κοτζιάς: Απαράδεκτες οι δηλώσεις της Τουρκίας για τους «8»

Κοτζιάς: Απαράδεκτες οι δηλώσεις της Τουρκίας για τους «8»

Αυστηρή απάντηση στην Άγκυρα έδωσε οΥπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ,μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Τουρκίας και κυβερνητικού εκπροσώπου Μπεκίρ Μποζντάγ

Σχολιάζοντας την επίθεση που εξαπέλυσε ο Μποζντάγ, σχετικά με την απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κρατούνταν στην Ελλάδα, ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε:

«Η μόνη δέσμευση που έχει αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση, είναι να εξασφαλίζει τη λειτουργία Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα. Μια μερίδα Τούρκων πολιτικών δεν μπορούν να αντιληφθούν το τι σημαίνει Κράτος Δικαίου. Είναι ανάξιο σχολιασμού και απαράδεκτο το περιεχόμενο των δηλώσεων Μποζντάγ. Τέτοιες άτοπες δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές γι΄ αυτούς που κάνουν εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό της χώρας τους, εμείς κάνουμε πολιτική για το πώς θα αναβαθμιστεί η χώρα διεθνώς».

Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει ότι στην δήλωση αυτή υποδηλώνεται πρόθεση των Τούρκων να τους απαγάγουν ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «η Τουρκία ξέρει πολύ καλά ότι δεν είμαστε ένα από εκείνα εκεί τα κράτη με τα οποία μπορεί να κάνει παιχνίδια. Η Τουρκία ούτε μπορεί να έρθει να πάρει κάποιον από εδώ, ούτε δικαιούται, ούτε θα της το επιτρέψουμε». Εκτίμησε δε ότι ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης που προέβη στην εν λόγω δήλωση, «δεν έχει εμπειρία από διεθνείς σχέσεις και μίλησε κάτω από την επιρροή του προεκλογικού τους αγώνα, με τρόπο απαράδεκτο και απορριπτέο εξαρχής».

Ερωτηθείς επίσης αν φοβάται κλιμάκωση της έντασης μέχρι τις τουρκικές εκλογές ο Ν. Κοτζιάς απάντησε: «Εγώ δεν έχω φόβους με την Τουρκία. Την αναλύουμε, την αξιολογούμε και συμπεριφερόμαστε με τρόπο που να υπερασπιζόμαστε τη θέση και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Σχετικές ειδήσεις