Νέα επίθεση της Άγκυρας για τους «8»: Καταφύγιο πραξικοπηματιών η Ελλάδα

Newsroom Newsroom

Νέα επίθεση της Άγκυρας για τους «8»: Καταφύγιο πραξικοπηματιών η Ελλάδα

Νέα επίθεση στη Ελλάδα εξαπέλυσε η Άγκυρα, μετά την απελευθέρωση των 8 Τούρκων αξιωματικών αυτή τη φορά δια στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy

Ο Aksoy καταδικάζει για άλλη μια φορά τη στάση της Ελλάδας στο θέμα αυτό και την κατηγορεί ότι έχει καταστεί «καταφύγιο πραξικοπηματιών», ενώ καταλήγει ότι η Τουρκία «θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την έκδοσή τους».

«Επανειλημμένως είχαμε δηλώσει ότι καταδικάζουμε την πολλοστή απόρριψη της έκδοσης στην χώρα μας των 8 φυγάδων που συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, και την παροχή ασύλου σε έναν από αυτούς τους προδότες που αφέθηκε ελεύθερος και ότι αναμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη να μην επαναλάβει παρόμοια λάθη με αυτή την μεροληπτική της απόφαση», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Τουρκίας σε γραπτή απάντηση σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για την απελευθέρωση και των υπολοίπων 4 εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών.

«Παρόλα αυτά πληροφορηθήκαμε ότι τις τελευταίες μέρες η Ελλάδα άφησε ελεύθερους και τους υπόλοιπους 7 φυγάδες. Η απελευθέρωση των 7 φυγάδων δεν δύναται να εξηγηθεί ως μια διοικητική απόφαση που αφορά την παρέλευση της διάρκειας κράτησης.

Με αυτή την εξέλιξη οι πραξικοπηματίες θα κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Ελλάδα. Έτσι η Ελλάδα έχει δείξει ξεκάθαρα ότι είναι μια χώρα που παρέχει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες» ισχυρίζεται ο Aksoy και με προκλητικό τρόπο προσθέτει:

«Η αποφυλάκιση προδοτών που έκαναν απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας σε γειτονική χώρα, από μια χώρα που ισχυρίζεται ότι είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, δεν συνάδει ούτε με το διεθνές δίκαιο αλλά ούτε και με τις σχέσεις καλής γειτονίας. Θα συνεχίσουμε με επιμονή την αποφασιστικότητά μας για την έκδοση των πραξικοπηματιών στην χώρα μας για να δικαστούν», αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Abdulhamit Gul κατηγόρησε την Ελλάδα πως με τη μη έκδοση των στρατιωτικών στην Τουρκία… παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, και τόνισε πως η χώρα μας δεν είδε το θέμα όπως θα έπρεπε.

«Η απόφαση της Ελλάδας τάσσεται κατά του διεθνούς δικαίου. Κάναμε πολλές φορές αίτημα στην ελληνική Δικαιοσύνη να μας τους παραδώσει, όμως όπως φάνηκε αντί να δουν το θέμα νομικά, το αξιοποίησαν για πολιτικούς λόγους» δήλωσε ο Gul σε τουρκικά ΜΜΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved