ΕΘΝΙΚΑ

Αντίμετρα από τη Μόσχα για τις απελάσεις των δύο Ρώσων διπλωματών

Αντίμετρα από τη Μόσχα για τις απελάσεις των δύο Ρώσων διπλωματών

Τον πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά, κάλεσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, για να του επιδώσει διάβημα σχετικά με τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» στην υπόθεση της απέλασης των δύο Ρώσων διπλωματών.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ επέδωσε διάβημα στον Έλληνα πρεσβευτή στη Ρωσία

«Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τα αντίποινα της Μόσχας, όπως ενημερώθηκε ο Έλληνας πρέσβης είναι η απέλαση του εμπορικού ακολούθου της Ελλάδας, Αδαμάντιου Καρυτιανού και του υπεύθυνου επικοινωνιών Ανδρέα Τάκη.

Οι Έλληνες διπλωμάτες θα πρέπει μάλιστα να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός πέντε ημερών.

Παράλληλα, φέρεται να απαγορεύτηκε και η είσοδος στη Ρωσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, Γιώργου Σακελλαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στην πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, αλλά και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων. Ο Έλληνας πρέσβης έχει κληθεί άλλες δύο φορές από το ρωσικό ΥΠΕΞ για εξηγήσεις, το τελευταίο διάστημα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik, ΑΝΤ1)

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» ο ανασχηματισμός - Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται

Γαβρόγλου: Εξετάζεται η αλλαγή ωραρίου στα σχολεία