Έλληνες στρατιωτικοί: Πληροφορίες για παρέμβαση των ΗΠΑ σχετικά με την απελευθέρωσή τους

Newsbomb

Έλληνες στρατιωτικοί | Ειδήσεις: Πλούσιο φαίνεται πως διαγράφεται το παρασκήνιο αναφορικά με την εμπλοκή της Ουάσινγκτον στο θέμα της αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η παρέμβαση των ΗΠΑ για τους Μητρετώδη – Κούκλατζη ήρθε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στις 08/08/2018 Τούρκοι αξιωματούχοι στην αμερικανική πρωτεύουσα με παράγοντες της κυβέρνησης Τραμπ, στον απόηχο των αμερικανικών κυρώσεων προς την Άγκυρα.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, κατά τη διάρκεια των επαφών αυτών οι Αμερικανοί έδωσαν στους Τούρκους συνομιλητές τους λίστα με περίπου 15 ονόματα κρατούμενων σε τουρκικές φυλακές.

Στον κατάλογο, σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, περιλαμβάνονταν τα ονόματα του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη.

Στην κορυφή βρισκόταν, όπως ήταν φυσικό το όνομα του Aμερικανού, ευαγγελιστή πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατείται επί 22 μήνες στην Τουρκία.

Ωστόσο, οι διαβουλεύσεις στην Ουάσιγκτον δεν κατέληξαν σε λύση της κρίσης στις σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Άγκυρας, με αποτέλεσμα να επέλθει η νέα κατάρρευση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου την περασμένη Πέμπτη (09/08/2018).

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved