ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλεί επικίνδυνα η Τουρκία: Δεν θα ανεχθούμε μονομερείς κινήσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Προκαλεί επικίνδυνα η Τουρκία: Δεν θα ανεχθούμε μονομερείς κινήσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Τουρκικές προκλήσεις | Ειδήσεις: «Εμπρηστικές» δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, λίγες ώρες μετά την αλλαγή των κανόνων εμπλοκής στο Αιγαίο από τους γείτονες και το παραλήρημα του εκπροσώπου του Ερντογάν κατά της Ελλάδας – Πού το πάει ο Ερντογάν

Στο «κόκκινο» οδηγούνται οιτουρκικές προκλήσεις τόσο στο Αιγαίο όσο και στο ενεργειακό «μονοπάτι» ανάμεσα στο Καστελλόριζο και την κυπριακή ΑΟΖ, μετά και τις νέες απαράδεκτες απειλές του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ότι «η Τουρκία δεν θα ανεχθεί ένα βήμα εναντίον της χώρας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», ο κ. Ακάρ επιτέθηκε εναντίον της Αθήνας και της Λευκωσίας και μιλώντας σε στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην Άγκυρα, είπε: «Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως οποιοδήποτε σχέδιο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, από το οποίο η Τουρκία και η ΤΔΒΚ δεν θα συμπεριληφθούν, δεν έχει την παραμικρή ευκαιρία επιβίωσης».

tourkia akar

Οι απειλές του άλλοτε αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κι ενός από τους πλέον «εκλεκτούς» της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έρχονται λίγες μόλις ώρες μετά την αποκάλυψη του τουρκικού περιοδικού άμυνας Defence, ότι η Άγκυρα αποφάσισε την αλλαγή των κανόνων εμπλοκής σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε σχετικά:

Υπενθυμίζεται πως πριν από τον κ. Ακάρ, είχαν προηγηθεί οι εξίσου απαράδεκτες δηλώσεις του εκπροσώπου του «σουλτάνου», Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος απείλησε ευθέως την Αθήνα με «καταστροφικές συνέπειες» σε περίπτωση εμπλοκής.

Δείτε επίσης:

Δυστυχώς, οι εξελίξεις αυτές, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες που έχει διατυπώσει κατά καιρούς το Newsbomb.gr για το βρώμικο παιχνίδι των Τούρκων, με φόντο τα ενεργειακά σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Ερντογάν επιδιώκει διακαώς να διαδραματίσει ρόλο γενικού «δερβέναγα», αμφισβητώντας σε κάθε δυνατή ευκαιρία τόσο τις διεθνείς συνθήκες, το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και μιλώντας για δήθεν «αναφαίρετα δικαιώματα της Τουρκίας».

Διαβάστε επίσης στο Newsbomb.gr: