ΕΘΝΙΚΑ

Έλληνες στρατιωτικοί: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ – Ποιοι θα υποστούν συνέπειες

Έλληνες στρατιωτικοί: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ – Ποιοι θα υποστούν συνέπειες

Λάθη, παραλείψεις, κακοί χειρισμοί – Τι συνέβη τη μοιραία μέρα

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση της αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών μας στον Έβρο έχει εδώ και καιρό ολοκληρωθεί.
Περιέργως, σύμφωνα με το militaire.gr, υπάρχει ένα πέπλο σιωπής γι΄ αυτό το θέμα.

Κάποιοι συνδυάζουν αυτή τη σιωπή με τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν το αργότερο σ΄ ένα μήνα για τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr τα όσα έχουν διαπιστωθεί και αναφέρονται στην ΕΔΕ δεν αφήνουν περιθώρια για την αποφυγή σαρωτικών αλλαγών στο ΓΕΣ.

Το ερώτημα είναι: υπάρχει περίπτωση να μην ληφθούν υπόψιν τα όσα διαπιστώθηκαν από την ΕΔΕ που έγινε;

Τα πιο σημαντικά στοιχεία δεν είναι όσα αναφέρονται στη στιγμή της αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών, αλλά όσα έχουν προηγηθεί και τα οποία αποκαλύπτουν παραλείψεις ,αβλεψίες και κακούς χειρισμούς,.

Κάποιες από τις διαπιστώσεις και τις επισημάνσεις του πορίσματος έχουν διαρρεύσει, αλλά είναι κατανοητό ότι δεν είναι προς δημοσίευση. Θα αναφέρουμε μόνο ότι έχουν εντοπιστεί απίστευτες επιπολαιότητες σε θέματα ασφαλείας, οι οποίες με μία λέξη είναι ασυγχώρητες. Τα λάθη που έχουν γίνει είναι εξωφρενικά και ο πειθαρχικός έλεγχος που θα ακολουθήσει δεν μπορεί παρά να ΄ναι αυστηρός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει ποινική αξιολόγηση, αλλά ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι με όσα αναφέρονται στο πόρισμα της ΕΔΕ δεν θα υπάρξουν συνέπειες ακόμη και στα υψηλά κλιμάκια του ΓΕΣ.

Δεν ξεχνάμε ότι …ζούμε στην Ελλάδα, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Πολλά ακούμε για το ενδιαφέρον που δείχνει ο ένας ή ο άλλος πολιτικός για την υπόθεση και την τύχη όσων είχαν άμεση ή έμμεση εμπλοκή. Αδιάφορο μας είναι και το χιλιοπαιγμένο και κουραστικό σήριαλ των κρίσεων. Γι΄ αυτό που κανένας δεν μπορεί να αδιαφορήσει όμως είναι για το μήνυμα που θα φθάσει στο προσωπικό του Στρατού αν απ΄ όλη αυτή την ιστορία δεν προκύψει απόδοση ευθυνών, σαρωτικές αλλαγές και συνέπειες. Αν δεν γίνουν αυτά τότε ας ετοιμαστούμε για το επόμενο τεράστιο κάζο που αργά ή γρήγορα θα ΄ρθει.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Βγήκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων - Η μεγάλη ανατροπή