Επεισόδια Εξάρχεια: LIVE blog - Πεδίο μάχης με μολότοφ και χημικά

Newsbomb

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν για την επέτειο συμπλήρωσης 11 ετών από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια - Αμέσως μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των δυνάμεων της Αστυνομίας και κουκουλοφόρων 

Η Αθήνα θυμίζει «φρούριο» ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν εφαρμοστεί από το πρωί της Παρασκευής (06/12).

Η πορεία, το απόγευμα έληξε χωρίς επεισόδια. Ξεκίνησε από τα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Μετά το τέλος της πορείας αρκετοί κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια και την οδό Τζαβέλλα, στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Έριξαν μολότοφ στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ένταση επικράτησε και στην οδό Μαυρομιχάλη, κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις:

23:04
Νεφέλη Σκαρλίδου
22:30
Ελένη Κολιοφούτη

Κάπου εδώ το Live για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ολοκληρώνεται. Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr για όλες τις εξελίξεις.

22:24
Ελένη Κολιοφούτη

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι στιγμής, 18 προσαγωγές από τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

22:16
Ελένη Κολιοφούτη

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις προσαγωγές

Συντονισμένη επιχείρηση για την αποφυγή επεισοδίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν πριν λίγη ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, σε συνεργασία με άνδρες της ασφάλειας, μετά το τέλος της πορείας των αντιεξουσιαστών για την επέτειο των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αστυνομικοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν περίπου 100 άτομα, τα οποία συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Ροτόντας κι ετοιμάζονταν να προκαλέσουν επεισόδια, συγκεντρώνοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα, σύμφωνα με το thestival.gr.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές, ενώ τα υπόλοιπα άτομα αποχώρησαν.

21:51
Ελένη Κολιοφούτη

Προσαγωγές στην Πάτρα

Σε περίπου 20 προσαγωγές ατόμων έχει προχωρήσει η αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε κατά την διάρκεια της πορείας, με αφορμή την 11η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πατρών, ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το κτήριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου, καθώς και σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης.

21:38
Ελένη Κολιοφούτη

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μικρή ένταση και στα Χανιά

Με μικρή ένταση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, η πορεία που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά για τα 11 χρόνια από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η ένταση προκλήθηκε όταν μετά το τέλος της πορείας και ενώ είχε φύγει το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων, μικρή ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες προς το σημείο που βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, και ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς το μέρος της ομάδας των νεαρών που απομακρύνθηκαν από το σημείο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, εκπροσώπων φορέων, και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της αγοράς και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

21:30
Ελένη Κολιοφούτη

Στα Εξάρχεια παραμένει έκρυθμη η κατάσταση

21:27
Ελένη Κολιοφούτη

Βίντεο από τα επεισόδια και τις προσαγωγές στα Εξάρχεια

21:21
Ελένη Κολιοφούτη

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής δέκα προσαγωγές για τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

21:17
Ελένη Κολιοφούτη

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν οι δύο πορείες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη για τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πρώτη στην οποία συμμετείχαν μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων, ξεκίνησε από την Καμάρα, κατέβηκε από την οδό Εθνικής Αμύνης, κινήθηκε στην Τσιμισκή και κατέληξε στο αρχικό σημείο.

Kλούβες της Αστυνομίας δημιούργησαν φραγμό στο ύψος του Συντριβανίου, κόβοντας τον δρόμο προς το ΑΠΘ, ενώ κατά μήκος της οδού Μελενίκου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Η δεύτερη πορεία, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων και ατόμων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ξεκίνησε, επίσης, από την Καμάρα, κινήθηκε στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή, ανέβηκε στην οδό Αριστοτέλους και ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών πήγε προς το κτίριο του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, όπου διαλύθηκαν.

Η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved