LIVE BLOG - Φωτιά ΤΩΡΑ: Σε πύρινο κλοιό Εύβοια και Ηλεία - Σε ύφεση τα μέτωπα στην Αττική

Ελένη Κολιοφούτη

Σε πύρινο κλοιό η χώρα για άλλο ένα 24ωρο
AP

Φωτιά ΤΩΡΑ: Κρίσιμες ώρες για την Εύβοια, δύο τα κύρια μέτωπα - Φόβοι για αναζωπυρώσεις στην Αττική - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων σε δύο κύρια μέτωπα, στη βόρεια και στη νότια Εύβοια. Στις 16.00 το απόγευμα της Κυριακής ένα τεράστιο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται στην Γαλατσώνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό. Ένα άλλο πύρινο μέτωπο πλησιάζει τις Γούβες σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, το Πευκί και τη θάλασσα. Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες - και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό. Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι. Στη συγκεκριμένη περιοχή βοηθούν και οι άνεμοι, με συνέπεια να μην προβλέπεται προς το παρόν επέκταση της φωτιάς προς νότο.

Αναφορικά με την Αττική η εικόνα είναι βελτιωμένη αλλά συνεχίζει να απασχολεί την Πυροσβεστική ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων, για αυτό το λόγο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στην περιοχή περιπολούσαν όλο το βράδυ και συνεχίζουν να περιπολούν δυνάμεις της πυροσβεστικής, κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων, εθελοντές και δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέλος, στην Ηλεία η εστία κοντά στη περιοχή της Νεμούτας συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο της μάχης των πυροσβεστών και των εθελοντών. Όπως μεταδίδει το patrisnews οι πυροσβεστικες δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τις αναζοπυρώσεις ενώ εθελοντές με σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές στην Ελλάδα

21:06
Ελένη Κολιοφούτη

Πύργος: Άμεσα αντιμετώπισαν τις αναζωπυρώσεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις

«Άμεσα κατάφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή Βίλλια», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Όπως προσέθεσε, «παραμένουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να προλάβουν τυχόν νέα αναζωπύρωση της φωτιάς».

Επίσης, είπε ότι «ήταν άμεση η επέμβαση εναέριων μέσων στις περιοχές Βασιλάκι και Ξηρόκαμπος, ώστε να σταματήσουν τη φωτιά», συμπληρώνοντας ότι «σιγοκαίει η φωτιά στις περιοχές Δούκας και Λάσδικα με κατεύθυνση προς Νεράιδα, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν επί τόπου».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων θα είναι υπαρκτός και τα επόμενα 24ωρα», προσθέτοντας ότι «αύριο αναμένεται μικρή ενίσχυση των ανέμων».

20:39
Ελένη Κολιοφούτη

Νέα ενημέρωση Χαρδαλιά στις 21.30 για την εξέλιξη των πυρκαγιών

20:23
Ελένη Κολιοφούτη

Απειλείται το χωριό Ασμήνι - Η φωτιά πέρασε από το Πευκί

20:09
Ελένη Κολιοφούτη

Περιφέρεια Αττικής: Στέλνει ειδικά οχήματα στις προσπάθειες κατάσβεσης στην Εύβοια

«Είμαστε αλληλέγγυοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και στους συμπολίτες μας κατοίκους της Ευβοίας που δοκιμάζονται σκληρά από τον πύρινο εφιάλτη» τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ο ίδιος ανταποκρινόμενος στο αίτημα του ομολόγου του Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανού, αποστέλλει 7 μεγάλες υδροφόρες και 2 μικρά πυροσβεστικά οχήματα για να συνδράμουν στις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Εύβοια.

Η αποστολή τους, έχει ξεκινήσει και σύντονα θα τεθούν στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αξιοποιηθούν όπου κρίνεται αναγκαίο στις φλεγόμενες περιοχές της Εύβοιας.

19:18
Ελένη Κολιοφούτη

Μέχρι την Αττική φτάνει ο καπνός από την Εύβοια

19:16
Ελένη Κολιοφούτη

Ζάκυνθος: Δυο πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο

Δυο πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα έκαναν την εμφάνιση τους, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα σε δασική έκταση, στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο στη Ζάκυνθο.

Στο χωριό Λιθακιά, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκαν σε κοντινή απόσταση δύο εστίες φωτιάς ενώ υπήρξε και μια ακόμα εστία στο χωριό Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπο». Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται στα σημεία ενώ πολύτιμή είναι η συνεισφορά των εναέριων μέσων, με δύο καναντέρ και δυο πετζετέλ να επιχειρούν από την πρώτη στιγμή ρίξεις νερού. Από τα πύρινα μέτωπα του νησιού, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

19:07
Ελένη Κολιοφούτη

Ζάκυνθος: Έπεσε πυροσβεστικό «Πετζετέλ» - Σώος ο πιλότος

18:54
Ελένη Κολιοφούτη

Εύβοια: Μάχη κατοίκων στο Πευκί να σώσουν τα σπίτια τους

18:44
Ελένη Κολιοφούτη

Εύβοια: Εφιαλτική η κατάσταση στις Γούβες

18:39
Ελένη Κολιοφούτη

Έλεγχοι του Λιμενικού για τυχόν εγκλωβισμένους πολίτες σε παραλίες της βορειοανατολικής Εύβοιας

Τις παραλίες τις βορειοανατολικής Εύβοιας ελέγχουν διαρκώς για τυχόν εγκλωβισμένους, σκάφη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πριν από λίγο απεγκλωβίστηκαν 23 άτομα από διάφορες παραλίες τα οποία μεταφέρθηκαν στο Πευκί Ευβοίας. Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρία πλοία του λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, φέρι μποτ, σκάφη ιδιωτών και αλιέων βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved