ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Live Blog: Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Μεγάλες φωτιές σε Πόρτο Γερμενό, Άραξο, Κόρινθο

Live Blog: Σε πύρινο κλοιό η χώρα
Live Blog: Σε πύρινο κλοιό η χώρα
Newsbomb.gr/Νίκος Χριστοφάκης

Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές στο live blog του Newsbomb.gr

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα από το μεσημέρι της Τετάρτης (5/7) καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία μεγάλα μέτωπα σε Πόρτο Γερμενό, Άραξο και Κόρινθο.

Πριν από λίγο, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα περίπου στις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτο Γερμενό. Στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα για τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Σ.μη.Ε.Α.). Επιπλέον ρίψεις από αέρος κάνουν 5 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο είναι για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι σε συναγερμό καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που «σπρώχνουν» το βασικό μέτωπο της φωτιάς προς την περιοχή του Αλεποχωρίου.

Παράλληλα, στον Άη Γιάννη Κορινθίας η πυρκαγιά καίει ρεματιά με χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δέκα οχήματα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και με εναέρια μέσα και συγκεκριμένα με τέσσερα αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι της τάξεως των 3 μποφόρ.

Σημειώνεται πως νέα πυρκαγιά ξέσπασε και στο Καλαμάκι βόρεια του Αράξου. Κινητοποίηση επίγειων και ΑΒ214 από Άραξο.

Νωρίτερα σήμερα είχε υπάρξει αναζωπύρωση της φωτιάς στην Άμφισσα και πιο συγκεκριμένα στο ανατολικό μέτωπο προς τον Προφήτη Ηλία Ιτέας «Η αναζωπύρωση είναι ανησυχητική γιατί έχει αέρα αυτή την ώρα» είπε στο Newsbomb.gr ο κοινοτάρχης Ιτέας, Γιάννης Λύτρας.

Όπως εξήγησε η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή του Προφήτη Ηλία. «Το χωριό του Χρυσού είναι κοντά και έχει και ένα μοναστήρι εκεί αλλά όχι σπίτια» πρόσθεσε ο κ. Λύτρας. Σύμφωνα με τον ίδιο η φωτιά καίει ελιές στην περιοχή.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε από το μεσημέρι της Δευτέρας και έκαιγε την Φωκίδα όλη τη νύχτα έδειχνε νωρίτερα καλύτερη εικόνα, ωστόσο το μεσημέρι της Τρίτης ξεκίνησε νέα μάχη των πυροσβεστών με τις αναζωπυρώσεις.

Όλες οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα στο Newsbomb.gr:

Σχετικές ειδήσεις