ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου – Live blog: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Επέτειος Πολυτεχνείου – Live blog: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
EUROKINISSI

Πολυτεχνείο: Χωρίς σοβαρά προβλήματα οι εκδηλώσεις και οι πορείες στην Αθήνα. Ένταση σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Χιλιάδες πολίτες, το απόγευμα της Πέμπτης βρέθηκαν στο ιστορικό κτίριο στην οδό Πατησίων για να αποτίσουν φόρο τιμής στους εξεγερθέντες του 1973 και να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Οι δρόμοι της Αθήνας ήταν γεμάτοι συνθήματα ενάντια στον πόλεμο και στον φασισμό. Από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν τις κεντρικές λεωφόρους, Σταδίου και Πανεπιστημίου, υπό το βλέμμα χιλιάδων αστυνομικών που αναπτύχθηκαν σε όλο το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Νωρίτερα σήμερα κάτω από την πλατεία Κλαυθμώνος άγνωστοι εκτόξευσαν δύο βόμβες μολότοφ προς όχημα της Αστυνομίας. Αυτό το συμβάν, μαζί με μικρότερα μεμονωμένα περιστατικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στα Εξάρχεια, ήταν οι μοναδικές εστίες έντασης κατά τη διάρκεια των εορτασμών της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι σε ισχύ ήταν και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, ενώ κλειστοί έμειναν και οι σταθμοί του Μετρό Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός και Σύνταγμα. Λίγη ώρα μετά τις 20:30, οι σταθμοί άνοιξαν κανονικά ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους επανήλθε, καθώς η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Νωρίτερα, η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε 18 προσαγωγές.

Προβλήματα, όμως, σημειώθηκαν σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Στην πρωτεύουσα της Αχαΐας σημειώθηκε ρίψη μολότοφ, με τους αστυνομικούς να απαντούν, ενώ στη συμπρωτεύουσα τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν γύρω και μέσα στο ΑΠΘ. Η ένταση συνεχίστηκε και μετά τις 21:00 το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπήρξε εκ νέου ρίψη μολότοφ και απάντηση από τις Αρχές, ενώ στους δρόμους ήταν και ο «Αίαντας» της ΕΛΑΣ.

Όλες οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις