ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ - ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Live Blog: Βελτιώθηκε η εικόνα στην Πάρνηθα – Συνεχίζονται οι μάχες σε Έβρο και Βοιωτία

Newsbomb

Eurokinissi

Φωτιά τώρα: Μια διαφορετική μέρα ξημερώνει στο μέτωπο της Πάρνηθας με τη φωτιά να έχει περιοριστεί - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα όλης της χώρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Πάρνηθα η κατάσταση είναι αρκετά βελτιωμένη. Σε αυτό έχει βοηθήσει και η μειωμένη ένταση των ανέμων. Ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλη τη νύχτα έψαχναν για «καντηλάκια» προκειμένου να μην σημειωθούν νέες αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά στη Βοιωτία κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις. Το μέτωπο καίει σε δυσπρόσιτες περιοχές και δεν απειλούνται οικισμοί.

Την καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς στη Θράκη προσπαθούν να ανακόψουν πυροσβέστες και εθελοντές με τα μέτωπα της Δαδιάς, της Ροδόπης και της Αλεξανδρούπολης να έχουν κατακάψει μία τεράστια έκταση πρασίνου.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Αττικής
07:51
Γιάννης Φιλιππάκος

Η Κύπρος στέλνει 31 άτομα για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Ομάδα που αποτελείται από 31 άτομα αποστέλλει η Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να συμβάλει στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών, έπειτα από σχετικό αίτημα.

Στην αποστολή συμμετέχουν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

Όπως ανέφερε νωρίς σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέας Κεττής σε ανάρτησή του στο Twitter «αναχωρεί τώρα για την Ελλάδα η Κυπριακή αποστολή για υποστήριξη στην κατάσβεση πυρκαγιών μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αρμόδιων Κρατικών Υπηρεσιών και ιδιαίτερα του υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Κύπρου και της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άννας Κουκκίδη - Προκοπίου. Η αποστολή αποτελείται από 31 άτομα (13 από Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, 13 από Πολιτική 'Άμυνα και 5 από Υπηρεσία Ασθενοφόρων).

Τους ευχόμαστε να είναι ασφαλείς και η υποστήριξη τους στους συναδέλφους μας στην Ελλάδα που αγωνίζονται εδώ και μέρες για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων να είναι όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητική. Ο Αρχιπύραρχος Π.Υ κ. Ν. Λογγίνος και η Υπεύθυνη Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Ρ. Κωνσταντίνου ευχήθηκαν στην αποστολή Καλή επιτυχία».

07:30
Γιάννης Φιλιππάκος

Εικόνες καταστροφής στην Πάρνηθα

Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Πάρνηθα μετά την επέλαση της καταστροφικής πυρκαγιάς, με πολλές ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα

07:24
Γιάννης Φιλιππάκος

«Τοξικό το νέφος από τη φωτιά στην Πάρνηθα»

Τον κώδωνα κινδύνου κρούει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναφερόμενος στην αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει προκαλέσει στην Αθήνα η φωτιά που καίει στην Πάρνηθα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «για τους υγιείς ανθρώπους η βραχυχρόνια και όταν λέω βραχυχρόνια, εννοώ δύο μέρες, τρεις μέρες, πέντε μέρες έκθεση σε πολύ επιβαρυμένη ατμόσφαιρα, προφανώς και δεν τους κάνει καλό, αλλά σίγουρα δεν επιβαρύνει σοβαρά την υγεία τους. Μόλις φύγει αυτό το νέφος ή μειωθούν οι ρύποι, θα φύγει η όποια δυσφορία, υπάρχει η όποια μικρή ενόχληση. Μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία δεν υπάρχουν».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

07:15
Γιάννης Φιλιππάκος

Ποια είναι η «γραμμή άμυνας» της κυβέρνησης για τις φωτιές

εξελίσσεται η διαχείριση των πύρινων μετώπων ανά την επικράτεια.

Η κυβέρνηση, περιμένοντας προφανώς τη συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, επισημαίνει ότι, στην παρούσα χρονική συγκυρία, αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση του έργου της κατάσβεσης, με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, να στέλνει ηχηρό μήνυμα για τις απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή του Αυλώνα. «Κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές… Αυτό που συμβαίνει, δεν είναι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό. Αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

06:22
Γιάννης Φιλιππάκος

Εξασθενούν σταδιακά οι άνεμοι στα πύρινα μέτωπα

Σήμερα θα επικρατήσουν ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες για τον περιορισμό των πύρινων μετώπων.

06:06
Γιάννης Φιλιππάκος

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Αττικής
04:46
Γιάννης Φιλιππάκος

Λαχτάρησαν στην Κω

Βίντεο του aegeanews από τη φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη στο νησί της Κω.

04:13
Γιάννης Φιλιππάκος

Επιστήμονες εκπέμπουν SOS για τα σωματίδια και τον καπνό στην Αττική

Απόκοσμη, αποπνικτική και επικίνδυνη είναι για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου η ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα υποπροϊόντα της καύσιμης ύλης της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα.

03:26
Γιάννης Φιλιππάκος

Φωτιά στη Χαλκίδα: Σύλληψη για εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή Πέι Δοκού

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Χαλκίδας και της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευβοίας, με τη συνδρομή υπαλλήλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε αγροτοδασική και γεωργική έκταση, στην περιοχή Πέι Δοκού Χαλκίδας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

02:53
Γιάννης Φιλιππάκος

Φωτιά σε περιοχή των Τρικάλων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή στο Μαυροπούλι, μια δύσβατη περιοχή ανάμεσα στα Στουρναρέικα και τους Καλογήρους.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε δυσπρόσιτη περιοχή και πιθανολογείται ότι οφείλεται σε πτώση κεραυνού.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved