Ανείπωτη τραγωδία: Η Δυτική Αττική μετρά τους νεκρούς της από τις πλημμύρες

Νεφέλη Σκαρλίδου

Κακοκαιρία: Δεν έχει τέλος η τραγωδία που προκάλεσε η θεομηνία, η οποία έπληξε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (15/11) τη Δυτική Αττική και κυρίως της περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και της Μαγούλας.

Άνθρωποι στο έλεος του Θεού, δρόμοι κομμένοι στα δύο, σπίτια και καταστήματα πλημμυρισμένα και αυτοκίνητα να… κρέμονται στις ταράτσες των κατοικιών. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους… Η καταστροφική θεομηνία έπληξε Μάνδρα, Μαγούλα και Νέα Πέραμο, αφήνοντας πίσω της εικόνες βιβλικής καταστροφής, με τις μαρτυρίες των κατοίκων να συγκλονίζουν.

Ρεπορτάζ: Νεφέλη Σκαρλίδου

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων που άφησε πίσω της η ισχυρή βροχόπτωση και οι πλημμύρες αλλά και οι χείμαρροι που προκλήθηκαν από αυτή, κάνει λόγο για δεκαπέντε νεκρούς (δέκα άνδρες και πέντε γυναίκες) ενώ υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, 17 τραυματίες έχουν διακομισθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο, εκ των οποίων μια γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη (λόγω πνιγμού) και μια έχει ήδη πάρει εξιτήριο. Η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων δεν εμπνέει ανησυχία.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΤΕΔΩΣΕ Η ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ, ΝΕΦΕΛΗ ΣΚΑΡΛΙΔΟΥ

Το Newsbomb.gr στην πληγωμένη Μάνδρα:

Μαρτυρία κατοίκου της Μάνδρας, στο Newsbomb.gr

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα Αττικής, μετά τις φονικές πλημμύρες, σύμφωνα τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκο Παπαευσταθίου ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

18:32
Κώστας Τσιτούνας

Στους 15 οι νεκροί της τραγωδίας

Οι 13 νεκροί ανακοινώθηκαν από την πυροσβεστική και οι άλλοι 2 από το Λιμενικό - 10 οι τραυματίες με μια γυναίκα να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

17:38
Κώστας Τσιτούνας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, για την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 87 διασώσεις.
Επίσης, έχει δοθεί η εντολή στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία των καιρικών φαινομένων, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση.

17:18
Κώστας Τσιτούνας

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΔΩ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ

Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες και αύριο ισχυρά φαινόμενα κατά τόπους έντονα.

Ισχυρές βροχές και στη Βόρεια Αττική αλλά και στη Δυτική Αττική που σήμερα έλαβε χώρα η τραγωδία.

Το χαμηλό βαρομετρικό από Ιταλία θα παραμείνει πάνω από τη χώρα μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Μετά το Σάββατο θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα.

Και την Παρασκευή θα έχουμε αρκετές βροχοπτώσεις.

Αύριο θα έχουμε έντονα φαινόμενα στο Ιόνιο, στα Ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες

17:15
Κώστας Τσιτούνας

ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: 14 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ!

17:08
Κώστας Τσιτούνας

Όλες οι δυνάμεις επι ποδός στην Αττική

Σε απεγκλωβισμούς 86 ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα στη Δυτική Αττική έχει προχωρήσει η Πυροσβεστική καθόλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Τις τοπικές Πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν δυνάμεις από όλη την Αττική καθώς και από όμορους νομούς και στο σύνολό τους είναι 190 Πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 55 οχήματα.

Συνολικά έχουν σχηματιστεί 70 συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και θα παραμείνουν όλο το βράδυ όλες οι Υπηρεσίες της Αττικής και τα Νοσοκομεία.

16:53
Κώστας Τσιτούνας

Δήλωση Φώφης Γεννηματά

16:51
Κώστας Τσιτούνας

Καλλιάνος για καταστροφές: Φοβάμαι ότι δεν τελειώσαμε εδώ...

«Ελπίζω και εύχομαι να μην ανέβει άλλο ο αριθμός των νεκρών. Δυστυχώς αλλά όπως όλα δείχνουν δεν τελειώσαμε εδώ με την συγκεκριμένη κακοκαιρία. Έως και τουλάχιστον το Σάββατο, κατά τόπους και κατά περιόδους η φύση θα έχει την τάση να μας δείχνει ότι έχει τη δύναμη να προκαλεί καταστροφές», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος.

16:40
Κώστας Τσιτούνας

Στους 13 οι νεκροί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες - Τραγωδία δίχως τέλος

16:21
Κώστας Τσιτούνας

Άλλος ένας νεκρός ανασύρθηκε πριν από λίγο - Σύνολο 11 νεκροί από τις πλημμύρες

16:11
Κώστας Τσιτούνας

Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα – Ποιους δρόμους να αποφύγετε

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται στις λεωφόρους της Αθήνας καθώς επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Η βροχή που έπληξε το Λεκανοπέδιο νωρίς το πρωί δημιούργησε προβλήματα στους δρόμους, ενώ εξαιτίας της διακοπής κυκλοφορίας στην Αθηνών – Κορίνθου λόγω της κακοκαιρίας οι υπόλοιπη δρόμοι δέχτηκαν μεγάλο όγκο οχημάτων.
Χαμηλές ταχύτητες και κατά διαστήματα μποτιλιάρισμα εντοπίζεται και στα δύο ρεύματα του Κηφισού. Τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφονται στην άνοδο, στο ύψος της Μεταμόρφωσης όπου νωρίτερα σημειώθηκε τροχαίο.
Απέραντο πάρκινγκ θυμίζουν η κάθοδος της λεωφόρου Αλεξάνδρας, η Αχαρνών, η Λιοσίων και η Πατησίων.
Υπομονή απαιτεί και η λεωφόρος Αθηνών, η Ιερά οδός, η Μεσογείων ανά διαστήματα, η Κηφισίας από Χαλάνδρι μέχρι Αμερικανική πρεσβεία στην κάθοδο και από Χίλτον μέχρι Αμπελόκηπους στην άνοδο, η Βασ. Σοφίας, η Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα και οι δρόμοι γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved