ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανία: Ανεξιχνίαστες δολοφονίες 154 Αλβανών στην Ελλάδα

Αλβανία: Ανεξιχνίαστες δολοφονίες 154 Αλβανών στην Ελλάδα

«Οι αλβανικές οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν από αστυνομικούς και από νέο-ναζί, δεν έχουν λάβει επίσημη απάντηση από την Αθήνα, για τις έρευνες σε αυτές τις δολοφονίες», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Συγγενείς των θυμάτων λένε ότι Έλληνες και Αλβανοί έχουν αρχίσει για τη διερεύνηση του θέματος, καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός των μεταναστών που σκοτώθηκε στο ελληνικό έδαφος.

Η καταστροφή της «Χρυσής Αυγής» δίνει μια καλή ευκαιρία για να ριχθεί φως σχετικά με τις δολοφονίες που διαπράχθηκαν εναντίον των Αλβανών μεταναστών και να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί αναφέρουν περί τις 154 δολοφονίες Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα. Αυτό δεν κατατίθεται ως πρόβλημα στις ελληνικές αρχές, αλλά γίνεται για μια ώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας με τη συμμετοχή της Αλβανίας για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και να αποτραπούν μελλοντικά τέτοιες ενέργειες.

Το πρόβλημα είναι πολύ σαφές!

Έχει την πρόθεση η ελληνική κυβέρνηση, έχει την πολιτική βούληση να βρει του δολοφόνους;

Σημειώνεται ότι κατά την περίοδο του Νοεμβρίου του 1992 έως το Μάρτιο του 1997 σκοτώθηκαν 47 μετανάστες, από αυτούς οι 45 ήταν Αλβανοί και οι δύο Ρομά.

Στην ίδια περίοδο έγιναν περίπου 141 επιθέσεις κατά των μεταναστών, όπου ο κρατικός μηχανισμός (αστυνομία) διεξήγαγε τις 86. Μέχρι σήμερα υπολογίζονται σε περίπου 154 οι ανθρωποκτονίες κατά των μεταναστών.

(Το δημοσίευμα στη συνέχεια παραθέτει ονόματα θυτών και δολοφόνων- από τον ημερήσιο ελληνικό Τύπο που περιέχονται σε μελέτη του Αλβανού συγγραφέα Shpëtim Zinxhiria.

ΑΠΟΔΟΣΗ: Βαλκανικό Περισκόπιο

--