ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφίες «γροθιά στο στομάχι»: Πρόσφυγες πάνε στην Ειδομένη με τα πόδια! (pics + video)

Φωτογραφίες «γροθιά στο στομάχι»: Πρόσφυγες πάνε στην Ειδομένη με τα πόδια! (pics + video)

Η πορεία προς τα σύνορα είναι γεμάτη ανθρώπινο πόνο. Παιδιά που «βασανίζονται» από πυρετό, που κλαίνε ταλαιπωρημένα και πεινασμένα. Κανείς δεν μπορεί να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Τοπικές αρχές και εθελοντές έχουν ξεπεράσει τα όριά τους…

Από το Κέντρο Μετεγκατάστασης (πρώην στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου) στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, η φυγή συνεχίζεται και σήμερα.

Όσοι έχουν ακόμη χρήματα πάνε στα σύνορα με ταξί. Οι περισσότεροι, όμως, δεν έχουν μία. Το μόνο διαθέσιμο μέσον είναι τα πόδια τους. Σέρνουν τα πιτσιρίκια από τα χέρια, άλλοτε τα κουβαλάνε στους ώμους κι όταν πια κουραστούν ξαπλώνουν σε χωράφια ή ακόμη και στο δρόμο για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν δυνάμεις ώστε να συνεχίσουν.

Χωρίς κανένα σχέδιο, δίχως κανένα πλάνο, η κυβέρνηση έχει εναποθέσει την διαχείριση της κατάστασης σε τοπικούς φορείς, σε εθελοντές, σε απλούς πολίτες.


Από τη Λαμία στα σύνορα με τα πόδια οι πρόσφυγες από LAMIASTARGR

Αυτό που συνέβη στη Λάρισα, στη Λαμία, στα Τρίκαλα και αλλού, ήταν πρωτοφανές. Ένα κύμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης απλώθηκε για να φροντίσει τον πόνο και την απόγνωση αποφασισμένων ανθρώπων που κρατώντας ελληνικές σημαίες περπατούσαν στην Εθνική Οδό με κίνδυνο να γίνουν κομμάτια στο πιθανό «στραβοπάτημα» κάποιου οδηγού!
Περισσότεροι από 500 πρόσφυγες ξεκίνησαν με τα πόδια από τα Τέμπη το μεσημέρι της Πέμπτης (25/02/2016).

pits

Ποιος γνωρίζει το όνομα αυτού του πιτσιρίκου που ακολουθεί το καραβάνι; Ποιος θα μάθει την ιστορία του και τι τέλος θα έχει αυτή;

Σχετικές ειδήσεις