ΕΛΛΑΔΑ

Εμπλοκή με Τούρκο αστυνομικό στη Χίο: Είχε διαβατήριο με σφραγίδα του Ψευδοκράτους

Εμπλοκή με Τούρκο αστυνομικό στη Χίο: Είχε διαβατήριο με σφραγίδα του Ψευδοκράτους

Υπ’ ατμόν βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες σε Χίο και Λέσβο, τα δύο από τα νησιά του Αιγαίου που υποδέχονται Tούρκους αστυνομικούς στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει ο Πολίτης της Χίου, ένας από τους έξι αστυνομικούς που έφτασε στη Χίο το βράδυ της Κυριακής (20/03/2016) είχε στην κατοχή του διαβατήριο το οποίο έφερε σφραγίδα του Ψευδοκράτους!

Μάλιστα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Τούρκος αστυνομικός –αν και του επετράπη η είσοδος και η διανυκτέρευση στο νησί – νωρίς το πρωί της Δευτέρας (21/03/2016) οδηγήθηκε πίσω στο Τελωνείο του νησιού και θα μείνει εκεί – σε καθεστώς περιορισμού - έως ότου αποφασιστεί εάν θα παραμείνει στο νησί ή εάν θα επιστρέψει πίσω στη Σμύρνη όπου και υπηρετεί.

«Το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η είσοδος στη χώρα μας με τέτοιο διαβατήριο απαγορεύεται ρητά. Συνεπώς δεν μπορεί να μη γνώριζαν ότι θα υπάρξει πρόβλημα κατά την είσοδό του στην Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα στελέχη προέρχονται από μία Υπηρεσία που ασχολείται με ζητήματα ασύλου στην Τουρκία και γνωρίζουν πολύ καλά τα δεδομένα μεταξύ των δύο χωρών καθώς και την πάγια θέση της Ελλάδας σε σχέση με το ψευδοκράτος», ανέφεραν στον Πολίτη της Χίου στελέχη της Αστυνομίας στο νησί.

Σχετικές ειδήσεις