ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Νιώθω πιο πολύ θλίψη, παρά οργή για τους Συριζαίους

Σακελλαρίδης: Νιώθω πιο πολύ θλίψη, παρά οργή για τους Συριζαίους

Από τη «μεγάλη χίμαιρα» του κόμματος, στην απομόνωση και τώρα στη… φυσιολογική ζωή. Περιμένοντας το πρώτο του παιδί, ο πρώην «βασικός» της ομάδας του Αλέξη Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μπορεί να έχει διαρρήξει τα ιμάτια του με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι και με την πολιτική. Όχι και με την Αριστερά.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο περιοδικό «Κ» της Καθημερινής, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εκτιμά πως: «Αν θέλει να ορθοποδήσει η Αριστερά, πρέπει να κάνει σε βάθος κριτική στους στόχους και στη στρατηγική της».

Αναφέρει για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα διήγαγε μια συντριπτική πολιτική επικράτηση, υπέστη όμως μια συντριπτική ιδεολογική και πολιτική ήττα».

Δηλώνει πως νιώθει: «Πιο πολύ θλίψη παρά οργή για τους Συριζαίους. Τα μέλη, τους βουλευτές, τους υπουργούς που υπερασπίζονται μια πολιτική με επιχειρηματολογία οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης. Με επιχειρηματολογία Σαμαρά»,
Από την άλλη, όμως, ξεκαθαρίζει πως: «Δεν μπορώ να χρεώνω όλη την κατάσταση μόνο στον Τσίπρα και στο επιτελείο του».
Η χειρότερη νύχτα του στην πολιτική; Όταν ψήφισε το Μνημόνιο.

«Ένιωθα πως είχα βγει από το σώμα μου όταν ψήφισα. Γιατί ψήφισα; Ξέρεις, όσο πιο βαθιά μπαίνεις σε ένα σύστημα, τόσο πιο δύσκολα βγαίνεις από αυτό. Το έκανα γνωρίζοντας πως δεν μπορούσα να πράξω διαφορετικά», δηλώνει σήμερα.

Περιμένοντας το πρώτο του παιδί από την δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα, διαβάζει ασταμάτητα και ετοιμάζεται για το διδακτορικό του.

Επόμενος σταθμός η Νέα Υόρκη…

Σχετικές ειδήσεις