Γκαφατζής καπετάνιος πήρε «παραμάζωμα» ιστιοπλοϊκό και καταμαράν (photos)

Γκαφατζής καπετάνιος πήρε «παραμάζωμα» ιστιοπλοϊκό και καταμαράν (photos)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι αυτόπτες μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού που σημειώθηκε στην Πάρο το απόγευμα της Κυριακής (15/05).

Όλα ξεκίνησαν όταν το τουριστικό σκάφος «ΚΑΛΛΙΣΤΟ», με 24 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος, επιχείρησε να δέσει σε προβλήτα ανατολικά του παλιού λιμανιού της Παροικιάς, στην Πάρο.

Από -προφανώς- λάθος χειρισμούς, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης και πλαγιοδέτησής του, το σκάφος έπεσε πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό κι ένα καταμαράν («ΑΣΤΑΡΤΗ» και «ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΑΝ») τα οποία ήταν ήδη δεμένα, προκαλώντας τους ζημιές.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα, στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν Επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου καθώς και επαγγελματίας δύτης, όπου διαπιστώθηκε αναφορικά με το «ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΑΝ», καταστροφή του αριστερού πρυμναίου καταμαράν έως και το μηχανοστάσιο, του πηδαλίου και όλου του συστήματος καθελκύσεως βοηθητικής λέμβου-βάση των φωτοβολταϊκών καθώς και της βοηθητικής λέμβου και της μηχανής της, ενώ φέρει τρία μικρά ρήγματα κάτω του καταστρώματος στο δεξιό πλωτήρα. Επίσης, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, η οποία καταπολεμήθηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάρου και γερανού.

Αναφορικά με το «ΑΣΤΑΡΤΗ», διαπιστώθηκε καταστροφή του δεξιού πρωραίου καταμαράν έως την πρώτη φράκτη καθώς και της πρωραίας δοκού. Τέλος, αναφορικά με το «ΚΑΛΛΙΣΤΟ», διαπιστώθηκε μικρή ζημιά στον υδροδυναμικό βολβό και εκδορές στην αριστερή μάσκα.

Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προσωπικό και μέσα απορρύπανσης τέθηκαν σε ετοιμότητα.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των τριών ανωτέρω σκαφών, μέχρι προσκόμισης των προβλεπόμενων πιστοποιητικών διατήρησης αξιοπλοΐας.

Πηγή φωτογραφιών: cyclades24.gr

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του newsbomb.gr

PHOTO GALLERY