Στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη συνάντηση Κρήτης - Μακεδονίας από τις 30 Οκτωβρίου

Στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη συνάντηση Κρήτης - Μακεδονίας από τις 30 Οκτωβρίου

Από 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η 6η Παγκρήτια έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση. Κρήτη - Μακεδονία ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας».

Έτσι για 7 μέρες, σύμφωνα με τους οργανωτές της, η καρδιά της Κρήτης θα χτυπά δυνατά στην Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης) και έρχεται σε συνέχεια των πέντε προηγούμενων διοργανώσεων της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και πρόβαλαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Κρήτης με εξαιρετική επιτυχία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη διοργάνωση της Παγκρήτιας Έκθεσης πέρυσι στη συμπρωτεύουσα, οι Θεσσαλονικείς επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Περισσότεροι από 45.000 επισκέπτες πήραν μια δυνατή γεύση από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Κρήτης και γενικότερα από το σύνολο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν. Παράλληλα, εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες, χονδρέμποροι, εκπρόσωποι εταιριών προχώρησαν στην σύναψη συνεργασιών.

Η φετινή έκθεση στοχεύει σύμφωνα με τους οργανωτές:

-Να γνωρίσουν καλύτερα οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, τα κρητικά προϊόντα, να τα γευθούν και να τα προμηθευτούν απ' ευθείας από τους παραγωγούς και τους μεταποιητές.
-Να φέρει σε επαφή τις Κρητικές επιχειρήσεις με τους χονδρεμπόρους της περιοχής, συνάπτοντας σχέσεις συνεργασίας.
-Να τοποθετηθούν τα κρητικά προϊόντα σε περισσότερα σημεία πώλησης, κατακτώντας μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην περιοχή της Μακεδονίας.
-Να προωθήσει το σύγχρονο πρόσωπο της Κρήτης, γνωστοποιώντας στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, τις εξαιρετικές ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές που διαθέτει το νησί.

Ακόμη στόχος της έκθεσης είναι, το επταήμερο αυτό, να αναδείξει στους κατοίκους της Μακεδονίας την υψηλή διατροφική αξία και την μεγάλη ποικιλία των Κρητικών προϊόντων.

Στην έκθεση θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας. Μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, Επιμελητήρια, Δήμοι, Φορείς κ.α. εκθέτες, που με τη συμμετοχή τους θέλουν να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας με την αγορά αυτή.

Παράλληλα, με το εμπορικό της μέρος, η έκθεση εμπλουτίζεται από πλήθος πολιτιστικών, μουσικοχορευτικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων, που αναδύουν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης και γίνονται πόλος έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης - Πύλη ΧΑΝΘ.