Αβραμόπουλος για προσφυγικό: Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί που θέλουμε

Αβραμόπουλος για προσφυγικό: Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί που θέλουμε

Στο Βερολίνο ώστε να συμμετάσχει στη διάσκεψη για το μεταναστευτικό βρίσκεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Δεν βρισκόμαστε πλέον στο σημείο που ήμασταν έναν χρόνο πριν έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η διάσκεψη πραγματοποιείται για το μεταναστευτικό και ειδικότερα για την εξωτερική του διάσταση και την επανεγκατάσταση.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί που θέλουμε και εκεί που πρέπει, χρειαζόμαστε όμως ο ένας τον άλλον για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης είπε πως η Κομισιόν έχει προτείνει πολλά μέτρα και εργάζεται για την αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως η παροχή προστασίας σε όσους έχουν ανάγκη, οι δυνατότητες ένταξης, η αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της μετανάστευσης, η πάταξη των διακινητών και η βελτίωση των επιστροφών.

«Το μεταναστευτικό», πρόσθεσε, «είναι μια παγκόσμια πρόκληση που απαιτεί παγκόσμια προσέγγιση. Η Γερμανία έχει σημαντικό ρόλο και η συνεργασία μας μαζί της είναι απαραίτητη».