ΕΛΛΑΔΑ

«Ρουβίκωνας»: Σε μία από τις επόμενες δράσεις μας θα… ρωτήσουμε κάτι τον πρωθυπουργό

«Ρουβίκωνας»: Σε μία από τις επόμενες δράσεις μας θα… ρωτήσουμε κάτι τον πρωθυπουργό

Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από ραδιοφωνική συνέντευξη ηγετικούς μέλους του Ρουβίκωνα στην Εrtopen, που ανέφερε ότι: «Έχουμε σκοπό σε μία από τις επόμενες δράσεις μας να... ρωτήσουμε κάτι τον Πρωθυπουργό. Το αφήνουμε ως έκπληξη».

Η συγκεκριμένη αναφορά, σύμφωνα με το Βήμα, προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ και πλέον προσπαθούν να εντοπίσουν αν αυτό αφορά «επίθεση» στο Μέγαρο Μαξίμου ή κάτι άλλο.

Η συνέντευξη δόθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή «Με χωρίς πατρίδα» του σταθμού «Ertopen».

Το μέλος του «Ρουβίκωνα» επικαλείται «απόρρητες εντολές» της Αστυνομίας για φύλαξη στόχων όπου υπήρξαν επιθέσεις και αναφέρεται σε... επίθεση «χάκερ» στη δικογραφία για την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία. Ακόμη μιλά για την πρόταξη όπλων σε εκδηλώσεις ως «ανάγκη για να υπερασπισθεί η δομή του μαζικού κινήματος». Επιπλέον αναφέρεται στις αρχικές διεργασίες για δημιουργία του «Ρουβίκωνα» τον Σεπτέμβριο του 2013, για συμμετοχή από«ανθρώπους των χώρων εργασίας αλλά και των κερκίδων των γηπέδων», στις «μεθοδεύσεις των αστυνομικών για σύλληψη μελών της οργάνωσης». Παράλληλα εντυπωσιάζουν δηλώσεις του για χρήση από στελέχη ιδιωτικής ασφαλείας επιχειρηματιών συσκευών παρακολούθησης τηλεφώνων μελών της συλλογικότητας.

Αναφερόμενος στην επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ το μέλος του «Ρουβίκωνα» σημειώνει ότι προ της εισβολής που πραγματοποίησε υπήρχε «απόρρητη εντολή της ΕΛ.ΑΣ. να φυλαχθεί μαζί με άλλα κτήρια, με τον κίνδυνο να δεχθεί τρομοκρατική ή άλλη επίθεση. Και το γεγονός ότι ανέβηκαν κάποια άτομα εκεί, τα έκαναν λαμπόγυαλο και κατέβηκαν χωρίς να συλληφθεί κανείς δημιούργησε ένα πολιτικό κόστος και έτσι υπήρξαν συλλήψεις εκ των υστέρων».

Σχετικές ειδήσεις