ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία: Εντοπίστηκαν νεκροί ο χειριστής και ο συγκυβερνήτης του Τσέσνα

Τραγωδία: Εντοπίστηκαν νεκροί ο χειριστής και ο συγκυβερνήτης του Τσέσνα

Τραγική κατάληξη είχαν ο 32χρονος χειριστής του μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Τσέσνα και ο εκπαιδευόμενος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους οι οποίοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στα συντρίμμια τρία χιλιόμετρα βόρεια από το παρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΙΝΗΤΗΡΙΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΡΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Η αγωνία για την τύχη των πιλότων κράτησε τουλάχιστον δεκαεννέα ώρες, μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από τα Μέγαρα στα Καλάβρυτα.

Το άσχημο σενάριο για την τύχη των πιλότων επιβεβαιώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (17/10), ενώ τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους εντοπίστηκαν από ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο μηχανικός του ελικοπτέρου που κατέβηκε στο σημείο δεκαπέντε λεπτά μετά τον εντοπισμό του τσακισμένου αεροσκάφους ανέφερε ότι οι δύο πιλότοι ήταν απανθρακωμένοι.

Το ιστορικό της τραγωδίας - Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Λίγο πριν χαθεί το εκπαιδευτικό αεροσκάφος από τα ραντάρ, σύμφωνα με το kalavrtytanews.gr, απαθανατίστηκε στο Ρίο εντελώς τυχαία από τον Ηλία Παναγόπουλο από το Διακοπτό.

tsesna 1

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλάνο ανήκει στην αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας που έχει έδρα την Άρτα.

Το αεροπλάνου τύπου Τσέσνα χάθηκε από τα ραντάρ το απόγευμα της Κυριακής (16/10). Το δρομολόγιο που ακολουθούσε ήταν Μέγαρα – Καλάβρυτα – Μέγαρα, ενώ η τελευταία επικοινωνία έγινε από την Πελοπόννησο.

tsesna 2

Η περιοχή των ερευνών ήταν σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τα Καλάβρυτα, ενώ συμμετείχε και το Λιμενικό Σώμα.

Περίπου στις 17:15 της Κυριακής ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

tsesna 3

Στις 18:18 κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας, στις 18:30 δηλώθηκε και επίσημα η εξαφάνιση. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σχετικές ειδήσεις