Ναύπακτος: Πυρκαγιά ξέσπασε στη Μονή Βαρνάκοβας (photo - video)

Ναύπακτος: Πυρκαγιά ξέσπασε στη Μονή Βαρνάκοβας (photo - video)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (29/1) στην ιστορική Μονή Βαρνάκοβας, κοντά στην Ναύπακτο.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην ιερά μονή Βαρνάκοβας, χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις της μονής, που σώθηκαν από την φωτιά. Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που παραμένουν στο μοναστήρι είναι σε ετοιμότητα, ώστε να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις πρώτες εκτιμήσεις που έχουν γίνει η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές στα κελιά των μοναχών και στα αρχεία της μονής, ενώ οι μοναχές κατάφεραν να σώσουν την εικόνα της Παναγιάς της Βαρνάκοβας και άλλα ιερά κειμήλια που φυλάσσονταν στο μοναστήρι.

naupaktia 1

Στο μεταξύ, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επεχείρησαν στην ιερά μονή, κατάφεραν να μην φθάσουν οι φλόγες σε δεξαμενές καυσίμων, ούτε να επεκταθούν σε άλλους χώρους, και έτσι διασώθηκαν το καθολικό, που είναι το μεγαλύτερο μνημείο του μοναστηριού, καθώς και άλλα τμήματα του μοναστηριού.

Όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr, μια ξυλόσομπα ήταν πιθανώς η αιτία της καταστροφής, ενώ η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς μεγάλο τμήμα του μοναστηριού είναι ξύλινο.

naupaktia 2

Στην ιερά μονή βρίσκεται ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ενώ όσον αφορά στην έκταση των ζημιών, η καταγραφή θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η κατάσβεση της φωτιάς.

Σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά, την έρευνα έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery.

Πηγή φωτογραφιών: nafpaktianews.gr, npress.gr

PHOTO GALLERY