Απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους - Πού υπάρχουν προβλήματα

Απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους - Πού υπάρχουν προβλήματα

Ειδήσεις |Απεργία ΜΜΜ«Ασφυξία» παρατηρείται από το πρωί της Πέμπτης στους δρόμους της Αθήνας, καθώς λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ) επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο - Λεωφορεία και τρόλεϊ τα μοναδικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που κινούνται

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με 24ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από σήμερα, Πέμπτη (23/2) προχωρούν οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ), αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Οδηγοί και επιβατικό κοινό πρέπει να «οπλιστούν» με υπομονή καθώς στις κεντρικές λεωφόρους επικρατεί... χάος!

Αυτοί είναι οι δρόμοι που πρέπει να προσέξετε

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την Τροχαία, σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το μήκος και στα δύο ρεύματα της Λ. Κηφισίας όπως και στη Λ. Αλεξάνδρας.

Με υπομονή πρέπει να «οπλιστούν» οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας καθώς η κυκλοφορία πραγματοποιείεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Αθήνα, στη Λ. Συγγρού, στην Ιερά Οδό αλλά και στην Λ. Κηφισού κυρίως στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ποια ΜΜΜ κινούνται σήμερα

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται κανονικά και είναι τα μοναδικά Μέσα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου. Με το Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Τραμ ακινητοποιημένα τα λεωφορεία αναμένεται να είναι γεμάτα, γι΄αυτό καλό θα είναι να ξεκινήσετε λίγο νωρίτερα για τις δουλειές σας.

Σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστικού των Σωματείων Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, οι 24ωρες απεργίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, την Τετάρτη 1 Μαρτίου και την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

«Μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες», υποστηρίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

«Η ρύθμιση αποτελεί τον "δούρειο ίππο" για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Όμως, αυτά τα "κρυφά" σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Πέμπτη προχωρούν σε πανελλαδική κινητοποίηση οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αίτημα την πραγματοποίηση διορισμών στα σχολεία.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις απεργίες στα ΜΜΜ